Bývalý rozhodca Slyško o vylúčení Škrtela: Niečo také si v derby nepamätám

Rozhodca Filip Glova, keď vylúčil Myentyho Abenu, v decembri 2020.
Rozhodca Filip Glova, keď vylúčil Myentyho Abenu, v decembri 2020. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Michal Šášky|5. apr 2022 o 06:00

Aký trest by mal dostať rozhodca Filip Glova?

Od roku 2020 odohrali Slovan a Trnava deväť vzájomných zápasov. V troch z nich sa vylučovalo, zakaždým na Štadióne Antona Malatinského.

Pred rokom videl červenú kartu od rozhodcu Erika Gemzického vtedy len 17-ročný trnavský debutant Patrick Karhan. Sotva po minúte na ihrisku sa zrazil hlavou s kapitánom Slovana Vasilom Božikovom, ktorý bol následne dva týždne mimo hru.

V decembri 2020 zase vylúčil rozhodca Filip Glova slovanistu Myentyho Abenu a opäť išlo o nebezpečnú zrážku hlavami. On aj Trnavčan Yann Yao skončili v nemocnici, hráč Spartaka nehral do konca apríla.

V nedeľu udelil Glova červenú kartu stopérovi Spartaka, no súboj zďaleka nevyzeral tak nebezpečne. Martin Škrtel však fauloval Vladimíra Weissa mladšieho podľa rozhodcu vo vyloženej šanci.

Ako pre Sportnet priznal Marián Ružbarský, v komisii rozhodcov sa názory na jeho verdikt rôznia. Bližšie to však do štvrtka, kedy zasadá komisia, ktorej je predsedom, komentovať odmietol. Poskytol však video z daného momentu.

Po zápase si však Glova vyslúžil ostrú kritiku. Situáciu si na videu pozrel aj ROMAN SLYŠKO, bývalý medzinárodný asistent hlavného rozhodcu, ktorý kedysi v úspešnej trojici s hlavným Ľubošom Micheľom a kolegom Martinom Balkom absolvoval finále Ligy majstrov, ako aj svetový či európsky šampionát, kde neskôr nechýbal aj po boku Čecha Pavla Královca.

Čo sa dočítate v rozhovore:

  • Ako hodnotí verdikt rozhodcu Filipa Glovu?
  • Aký trest by po preukázaní chyby mal dostať?
  • Pochybil v situácii aj systém VAR?
  • Ako si spomína na derby zápasy?

Sledovali ste nedeľňajší zápas Trnava - Slovan naživo?

Derby som nevidel, pretože som bol práve vtedy v práci. Ale, samozrejme, zostrihané pasáže a zákrok Martina Škrtela som si spätne pozrel.

Podľa zápisu o stretnutí išlo v prípade Škrtelovho vylúčenia o zmarenie jasnej gólovej príležitosti podrazením súpera. Súhlasíte s udelením červenej karty?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bývalý rozhodca Slyško o vylúčení Škrtela: Niečo také si v derby nepamätám