Sabbatini mal na dosah výsledok roka, záverečné kolo mu však nevyšlo

Slovenský golfista Rory Sabbatini.
Slovenský golfista Rory Sabbatini. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. mar 2020 o 09:48

Po troch dňoch figuroval na ôsmej pozícii.

BRATISLAVA. Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini siahal na turnaji The Honda Classic vo floridskom Palm Beach Gardens, ktorý je súčasťou PGA Tour, na najlepšie umiestnenie v aktuálnom kalendárnom roku.

Po troch kolách figuroval na vynikajúcej ôsmej priečke, ale pozíciu v elitnej desiatke si neudržal a klesol až na konečné delené 35. miesto.

Štyri údery nad par

Rodák z juhoafrického Durbanu vstupoval do záverečného nedeľňajšieho kola podujatia s dotáciou 7 miliónov amerických dolárov s ambíciou udržať sa v popredí poradia.

V nedeľu však predviedol najhorší výkon na turnaji. Na posledných 18 jamiek potreboval až 74 úderov, čo znamenalo štyri rany nad par ihriska.

V celkovom poradí preto klesol o 27 pozícií a s bilanciou +3 obsadil 35. miesto. Z prvenstva sa radoval Kórejčan Im Sung-jae s výsledkom -6.

Hľadá formu

Štyridsaťtriročný Sabbatini v úvode roka 2020 hľadá optimálnu formu. Jeho najlepším výsledkom zatiaľ zostáva 21. miesto z januárového Sony Open na Havaji.

Ešte v polovici decembra však triumfoval na turnaji dvojíc QBE Shootout po boku Američana Kevina Twaya. Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov zvíťazili s bilanciou 31 úderov pod par ihriska.

Sabbatini sa stal vtedy vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Sabbatini mal na dosah výsledok roka, záverečné kolo mu však nevyšlo