Ronaldovi ukradli kopačky, zle strieľal, trápil sa

(Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|18. apr 2012 o 11:12

Cristiano Ronaldo z Realu nebol nebezpečný, zle strieľal, no i tak sa podieľal na góle.

BRATISLAVA. Pred zápasom mu z kabíny mníchovského štadióna ukradli tri páry obľúbených kopačiek, možno i preto sa chýrny kanonier Cristiano Ronaldo na svoje pomery trápil.

„Takáto krádež je hanbou. Bayern si pokazil reputáciu. Niečo také by sa v našej aréne v Madride nemohlo stať,“ hneval sa tréner Realu José Mourinho, ktorého tím prehral v prvom súboji semifinále Ligy majstrov s Bayernom 1:2.

Ronaldo často padal, rozhadzoval rukami a fňukal. Hráč, ktorý v tejto sezóne strieľa v priemere viac ako gól na zápas, sa gólovo nepresadil. Vystrelil trikrát, ale iba raz trafil bránku.

Ronaldo mieril zle

Dvakrát zahrával trestné kopy zo svojej obľúbenej pozície, ale mieril zle.Bolo evidentné, že hráči Realu si Ronalda všímajú viac než ostatných. Portugalčan sa v úvode snažil presadiť po ľavej strane, kde ho perfektne vykrýval pravý obranca a kapitán Bayernu Philipp Lahm.

Zhruba po polhodine stratil Ronaldo trpezlivosť a hľadal si priestor viac v strede ihriska. Tam však dobre operovali Schweinsteiger a Gustavo. Dobre ho stíhali i obaja strední obrancovia.

Ronaldo nehral ako zvyčajne, no aj napriek tomu sa podieľal na jedinom góle Realu - prihral na gól Özilovi. Tréner Realu Mourinho už tradične strhával na seba pozornosť. Burcoval hráčov, gestikuloval a vehementne diskutoval s rozhodcami.

„Nechcem kritizovať, ale ten prvý gól bol z jasného ofsajdu. Obvyklá chyba,“ vravel Mourinho o Ribéryho góle, ktorý platil i napriek tomu, že jeho spoluhráč stál v ofsajdovej pozícii. Gustavo však brankárovi vo výhľade evidentne nebránil, takže rozhodca gól správne uznal.

S anglickým rozhodcom Webbom neboli spokojní ani domáci. V závere zápasu fauloval obranca Realu Marcelo hrubo zozadu Thomasa Müllera, no uvidel iba žltú kartu.
„Ten zákrok bol jasne na červenú kartu. Marcelo mal byť vylúčený,“ durdil sa Lahm.

Rozhodol najlepší strelec

Rozhodujúci gól dal v poslednej minúte zápasu Mario Gomez. Nemecký reprezentant, ktorý má otca Španiela, strelil v tomto ročníku najprestížnejšej európskej súťaže už dvanásť gólov – čo je polovica gólov Mníchovčanov.

Madrid podľahol súperovi v Lige šampiónov vôbec prvýkrát v tejto sezóne. Mourinho je pred odvetou (hrá sa budúcu stredu) optimista.

„Jednogólový hendikep doma zmažeme. Nie je to nič nemožné. Treba doma vyhrať 1:0, 2:0, alebo 3:1. A sme vo finále,“ uzavrel portugalský kouč.

ico

Mourinho tvrdí, že prvý gól Bayernu nemal platiť

Podľa trénera Realu blokoval Gustavo pri strele Riberyho v ofsajdovom postavení výhľad Ikerovi Casillasovi.

MNÍCHOV. Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho sa po prvom semifinále Ligy majstrov 2011/2012 Bayern Mníchov - Real Madrid (2:1) prezentoval názorom, že prvý gól Francka Riberyho nemal platiť pre ofsajdové postavenie domáceho Luiza Gustava.

V pozápasovom hodnotení ale kouč "pusiniek" odmietol hodnotiť výkon anglického rozhodcu Howarda Webba.

Mourinho: Remíza by bol spravodlivá

"Strelili gól, ktorý nemal byť uznaný, no nemám z toho príliš zlý pocit, aby som veľmi kritizoval rozhodcu. Bol to síce jasný ofsajd, ale akceptujem jeho verdikt," povedal Mourinho, podľa ktorého by súboju viac svedčala deľba bodov.

"Remíza by bola spravodlivejšia. Toto je ale futbal, kto na konci strelí viac gólov, je víťazom. Nie je to o ničom inom."

Pred odvetou stojí pred "bielym baletom" jednoznačný cieľ odčiniť prehru z vypredanej Allianz Areny. Podľa Mourinha nie je strata 1:2 nezmazateľná.

"Toto nie je úplne zlý výsledok. Chceli sme síce zvíťaziť, no vedeli sme, že to bude ťažké. Obe mužstvá už boli unavené v závere, ťažko bojovali o loptu, a keď to už vyzeralo na remízu, dali gól v poslednej minúte."

Likvidačný zákrok Marcela

Tréner Bayernu Jupp Heynckes si v pozápasovom hodnotení niekoľkých sporných momentov, keď najmä kriminálny zákrok striedajúceho Marcela mal Webb oceniť červenou kartou, tiež zachoval nadhľad.

"Toto je už semifinále Ligy majstrov, takže sa očakáva, že oba tímy pôjdu fyzicky na doraz. To sa aj stalo. Keď si však spomínam na zápasy v staršom EPM najmä proti talianskym mužstvám, to boli obrovsky ťažké boje, často veľmi zložité. Myslím si, že rozhodca, až na niekoľko chýb, mal dobrý zápas."


szólj hozzá: Bayern Real Madrid 2:1 GOALS

TASR

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldovi ukradli kopačky, zle strieľal, trápil sa