Bratia Žampovci menia trénera, ich otca nahradí manžel Veroniky Velez-Zuzulovej Romain

Bratia lyžovaniu prepadli už v detstve.
Bratia lyžovaniu prepadli už v detstve. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Sportnet|1. jún 2018 o 18:59

Otec Tomáš Žampa má ďalej pomáhať ako mentor ich tímu.

BRATISLAVA. Slovenský reprezentant v zjazdovom lyžovaní Adam Žampa oznámil spoluprácu s Romainom Velezom, ktorý povedie aj jeho brata Andreasa.

Manžel Veroniky Velez-Zuzulovej po 6 rokoch v pozícii trénera nahradí otca súrodencov Žampovcov Tomáša, ktorý má ďalej pomáhať ako mentor ich tímu.

"Verím, že nás táto pozitívna zmena posunie ďalej a všetkých vás v zime potešíme našimi výsledkami. Veľmi si vážim, že Romain prijal túto prácu, pretože to je pre mňa motivácia makať ešte viac a dať do toho úplne všetko," vyjadril sa vo vyhlásení na svojom facebookovom konte Adam Žampa.

Dvadsasťsedemročný Adam Žampa má za sebou 123 štartov v pretekoch Svetového pohára. Do prvej desiatky sa prebojoval trikrát, raz v obrovskom slalome, dvakrát v kombinácii s maximom 5. miesta.

Rovnaké umiestnenie v súťaži alpskej všestrannosti ho zdobí aj zo zimnej olympiády, ale vtedy v roku 2014 na hrách v Soči dosiahol svoj najhodnotnejší výsledok 6. miestom v slalome.

O tri roky mladší Andreas Žampa štartoval v SP 64-krát a najvýraznejšie prenikol tento rok v januári na 18. miesto v obrovskom slalome na najťažšom kopci tejto disciplíny vo švajčiarskom Adelbodene.

Na vrcholných podujatiach mu výraznejší výsledok chýba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bratia Žampovci menia trénera, ich otca nahradí manžel Veroniky Velez-Zuzulovej Romain