Mal to byť obyčajný zápas. Bol však druhý najdlhší v histórii Roland Garros

Roland Garros 2020.
Roland Garros 2020. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|29. sep 2020 o 00:30

Ide o štvrtý najdlhší zápas v histórii grandslamov.

BRATISLAVA. Francúzsky tenista Corentin Moutet nastupoval na zápas prvého kola Roland Garros. Ako 71. hráč svetového rebríčka bol favoritom proti Talianovi Lorenzovi Giustinovi, ktorému patrí vo svetovom poradí až 157. miesto.

Moutet sa na grandslame dostal maximálne do tretieho kola, Giustiniho maximom boli prvé kolá na US Open a Roland Garros v tomto roku.

Zápas, od ktorého nikto neočakával nič špeciálne, sa začal o 15.30 hod. Hráči však predviedli nečakané predstavenie.

Prepísali štatistiky Roland Garros

Tenisti boli na kurte šesť hodín a päť minút, čím odohrali druhý najdlhší zápas v histórii Roland Garros.

Z triumfu sa nakoniec tešil prekvapivo Talian Giustino, ktorý triumfoval 0:6, 7:6 (7), 7:6 (3), 2:6, 18:16. Okrem historického zápisu zaznamenal aj doteraz najlepší výsledok na grandslame.

Tenisti si však pripísali aj jedno celkové prvenstvo v histórii antukového grandslamu. V záverečnom sete odohrali až 34 gemov.

Doterajším maximom na Roland Garros bolo 30 gemov, ktoré v piatom sete dosiahli Fabrice Santoro a Arnaud Clément v roku 2004.

Práve ich zápas je doteraz najdlhším v Paríži. Trval šesť hodín a 33 minút.

Víťaz dostal na úvod kanára

Tohtoročný duel medzi Moutetom a Giustinom je štvrtým najdlhším v histórii všetkých grandslamov. Zaujímavo pôsobí aj skutočnosť, že taký dlhý zápas odohrali hneď v prvom kole.

Tenisti v dueli dohromady zaznamenali až 459 bodov. Paradoxom je, že viac ich získal práve porazený Moutet (242 bodov, Giustino získal celkovo 217 bodov).

Môže za to práve úvodný set, v ktorom Giustino dostal kanára. Vtedy nikto nečakal, že sa zo zápasu vyvinie šesťhodinová dráma.

Dvadsaťdeväťročného Giustina po skvelom obrate čaká v druhom kole argentínsky favorit Diego Schwartzman.

Štrnásty hráč sveta si zahral vo finále nedávno skončeného turnaja Masters v Ríme, v ktorom nestačil na svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Mal to byť obyčajný zápas. Bol však druhý najdlhší v histórii Roland Garros