Federer získal v Bazileji rekordný titul, vo finále stratil štyri gemy

Roger Federer po výhre na turnaji ATP v Bazileji 2019.
Roger Federer po výhre na turnaji ATP v Bazileji 2019. (Autor: Alexandra Wey - TASR/AP)
Sportnet|27. okt 2019 o 17:02

Švajčiar hral v Bazileji rekordné pätnáste finále.

ATP v Bazileji 2019 - finále

Roger Federer (1-Švaj.) - Alex de Minaur (Aus.) 6:2, 6:2

BAZILEJ. Švajčiarsky tenista Roger Federer vybojoval v nedeľu rekordný 10. titul na turnaji ATP vo svojom rodnom Bazileji.

Vo finále zdolal Austrálčana Alexa de Minaura hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

Pre tridsaťosemročného Švajčiara to bol už 103. turnajový triumf a znížil tak stratu na lídra historických tabuliek Jimmyho Connora (109).

Federer prvýkrát v Bazileji triumfoval v roku 2006, vo finále sa tu celkovo predstavil 15-krát, čo sa na jednom turnaji ešte žiadnemu inému tenistovi nepodarilo.

Federer zaznamenal v Bazileji už 24. víťazný duel v rade, naposledy na tomto podujatí prehral vo finále v roku 2013 s Juanom Martinom del Potrom.

"Bolo to rýchle, ale krásne. Myslím si, že som hral dobre. Úvod bol náročný, v prvých piatich gemoch sme mali parádne výmeny. Neskôr som sa zlepšil v ofenzíve, robil som málo nevynútených chýb a pomohol som si aj podaním, keď to bolo potrebné," uviedol Roger Federer, cituje ho portál ATP World Tour.

"Alex odohral skvelý turnaj, myslím si, že môže byť tiež spokojný. Pre mňa je to však skvelé, že som v rodnom meste vyhral po desiaty raz," dodal Federer.

Okrem Bazileja získal Federer 10 titulov predtým aj v nemeckom Halle. Po osem turnajových triumfov má na konte z londýnskeho Wimbledonu a Dubaja v SAE. Za aktuálny triumf v Bazileji dostal 500 bodov do rebríčka a odmenu 430 125 eur pred zdanením.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer získal v Bazileji rekordný titul, vo finále stratil štyri gemy