Neuveriteľná štatistika. Federer nikdy neskrečoval zápas kvôli zraneniu

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: TASR)
Jakub Benko|28. jan 2020 o 17:21

Odohral ich už viac ako 1500.

BRATISLAVA. Švajčiarsky tenista Roger Federer postúpil po päťsetovej štvrťfinálovej bitke medzi najlepšiu štvorku na Australian Open 2020.

Vyradil Američana Tennysa Sandgrena a v semifinále sa stretne so svojim rivalom, Srbom Novakom Djokovičom. Nechýbalo však veľa a diváci by o veľký súboj prišli.

Federer totižto v zápase viackrát prehrával a Sandgren mal až sedemkrát výhodu mečbalu. Znamená to, že mu stačilo získať jednu loptičku a vyradil by svetovú trojku.

Federer sa však nevzdal a všetky výhody súpera odvrátil. Nakoniec sa po päťsetovom boji tešil z víťazstva.

Švajčiar však po zápase priznal, že mal obrovský kus šťastia.

Federer dúfal, že začne pršať

"Dnes som postúpil so šťastím. Pri mečbaloch som sa snažil udržať loptičku v hre a dúfal som, že súper nezahrá nejaký winner. Dnes som si asi nezaslúžil vyhrať, ale som v semifinále," vravel v pozápasovom rozhovore.

Okrem toho ho trápili aj zdravotné problémy. "V treťom sete som požiadal o medical time out. Cítil som bolesti v oblasti slabín, ktoré vystreľovali do nohy, mal som problémy s pohybom. Povedal som si však, že to nezabalím a budem bojovať až do konca."

Po vyrovnaní vo štvrtom sete Federer predviedol zlepšený výkon a súperovi dovolil uhrať len tri gemy. "Stále som dúfal, že ešte môže prísť nejaký zázrak, môže začať pršať," vtipkoval Švajčiar.

Keby však zápas skrečoval kvôli zdravotným problémom, prišiel by okrem účasti v semifinále Australian Open aj o úctyhodný a priam neuveriteľný rekord.

Ukážka odhodlania a nezlomnosti

Roger Federer v doterajšej kariére odohral už 1511 profesionálnych zápasov. Zároveň platí, že ani z jedného jediného neodstúpil kvôli zdravotným problémom.

Upozornil na to bývalý tenista Patrick McEnroe.

Táto štatistika ukazuje, ako veľmi Federer túži po víťazstvách a ako si tenis užíva. K skrečovaniu sa neuchýlil, aj keď to už niekoľkokrát vyzeralo s jeho stavom počas zápasu zle.

Jedným z príkladov je aj zápas na ATP Finals proti Andymu Murraymu v roku 2008, kedy Federera trápili bolesti chrbta. Medzi podaniami si viackrát musel sadnúť na stoličku čiarového rozhodcu, no nakoniec duel dohral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Neuveriteľná štatistika. Federer nikdy neskrečoval zápas kvôli zraneniu