Róbert Rák na skúške v rumunskom tíme Astra Ploješť

SITA|24. jan 2011 o 22:57

Útočník slovenského corgoňligového futbalového klubu FC Nitra Róbert Rák odcestoval v pondelok 24. januára do Turecka.

ANTALYA. V Antalyi ho bude v nasledujúcich dňoch testovať rumunský prvoligista FC Astra Ploješť, ktorý je v krajine "polmesiaca" na sústredení pred jarnou časťou aktuálnej sezóny.

"Večer som ešte len priletel do hotela. V utorok ma čakajú dva tréningy a v stredu by som potom mal odohrať za Astru prípravný zápas. Celkovo by som mal v Turecku zostať štyri dni," povedal v pondelok pre agentúru SITA čerstvo 33-ročný kanonier (nar. 15. januára 1978).

O dvojnásobného najlepšieho strelca najvyššej slovenskej súťaže (sezóny 2005/06 a 2009/10) sa začiatkom roka zaujímali belgický tím Sporting Charleroi a nemenovaný moldavský klub, napokon je však najaktuálnejší jeho presun do Rumunska

"Momentálne ťažko povedať, ako to napokon dopadne. Ja tomu nechávam voľný priebeh a snažím sa nad tým príliš nerozmýšľať. V minulosti som bol už asi trikrát na skúške a napokon z toho nič nebolo. Verím však, že toto bude iný prípad," uviedol autor 18 gólov v uplynulej sezóne Corgoň ligy a piatich presných zásahov v tomto súťažnom ročníku.

Róbert Rák si vo svojej kariére zatiaľ vyskúšal dva zahraničné angažmány. V roku 1998 pôsobil v maďarskom Diósgyöri a v sezóne 2007/2008 si obliekal dres bieloruského Dinama Minsk.

"Myslím si, že ešte mám potrebné kvality na to, aby som mohol pôsobiť v zahraničí. Dnes to nie je v žiadnej súťaži jednoduché, dúfam však, že by som sa dokázal v Rumunsku presadiť. Od majiteľov Nitry mám prísľub, že ak zaujmem a na klub príde zaujímavá ponuka, nebudú mi brániť v odchode. Uvidíme, ako to napokon dopadne," dodal rýchlonohý útočník.

Kanoniera FC Nitra si do prvoligového mužstva vytipoval tréner Tibor Seleymes, ktorý nutne potreboval posilu do útoku. Astre Ploješť patrí po 18 kolách sezóny 2010/2011 v tabuľke 9. priečka s 21 bodmi a bilanciou 4 víťazstvá, 9 remíz a 5 prehier (skóre 19:20). Ďalších päť mužstiev má na konte po 20 bodov.

V kádri Astry je viacero legionárov na čele s dvoma Brazílčanmi a českým obrancom Radkom Opršalom, ktorý vo svojej kariére hrával aj v Nitre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov