Ružomberok v Európe končí, prehral aj v odvete

Futbalisti MFK Ružomberok.
Futbalisti MFK Ružomberok. (Autor: TASR)
TASR|28. júl 2022 o 20:50 (aktualizované 28. júl 2022 o 21:22)

Ružomberčania prehrali oba zápasy.

Konferenčná liga - 2. kvalifikačné kolo

FC Riga - MFK Ružomberok 2:1 (1:0)

Góly: 40. Babec, 59. Soisalo – 53. Maslo (11 m)

Rozhodovali: Sabotic – Ries, Hansen (všetci Lux.)

ŽK: Aurelio - Malý, Selecký.

Riga: Purinš - Ngonda, Berqvist, Dulanto - Soisalo (83. Ogunji), Torres (64. Rangel), Babec (74. Kendysh), Jurkovskis, Vakulko - Aurelio (83. Barnes), Gabiel Ramos (83. Ngom)

Ružomberok: Krajčírik - Morong, J. Maslo, Malý, Selecký - Gerec (59. Tučný), Luterán (59. Bobček), Mojžiš, Regáli (80. Macejko) - Lichý (81. Halabrin) - Kelemen (73. Mrva)

/prvý zápas: 3:0, Riga postúpila do 3. kvalifikačného kola/

RIGA. Pre futbalistov MFK Ružomberok sa skončilo účinkovanie v Európskej konferenčnej lige v 2. predkole. Vo štvrtkovom odvetnom zápase nedokázali na ihrisku lotyšského FC Riga zmazať manko 0:3 z prvého zápasu a prehrali 1:2.

Jediný gól slovenského vicemajstra strelil v 53. minúte Ján Maslo, ktorý z pokutového kopu vyrovnal na priebežných 1:1.

FC Riga sa v 3. predkole stretne s portugalským tímom Gil Vicente. Prvý zápas je na programe vo štvrtok 4. augusta v Lotyšsku, odveta o týždeň v Portugalsku.

Priebeh zápasu: FC Riga - MFK Ružomberok

I. polčas:

Ružomberčania nastúpili s cieľom zmazať trojgólové manko z prvého zápasu, no situáciu im komplikovali aj viaceré hráčske absencie. Otázny bol aj štart Filipa Lichého, ktorý však napokon figuroval už v základnej zostave.

Domáci sa od úvodných minút ujali iniciatívy a často sa hralo na polovici Ružomberčanov. Tí sa dlho nevedeli dostať k súvislej ofenzívnej akcii, no postupne sa osmelili. V 27. minúte mohol chybu v obrane Rigy potrestať Kelemen, ale svoj únik nedoviedol do gólového konca.

(Autor: SofaScore)

O päť minút neskôr sa zaváhaniu nevyhol ani ružomberský brankár Krajčírik, no Torres nevyužil ponúknutú príležitosť. V 40. minúte išli domáci do vedenia, keď Siosala našiel centrovanou loptou Babeca, ktorý hlavičkou otvoril skóre - 1:0.

II. polčas:

Hosťom vykresala malú nádej situácia z 53. minúty, keď Dulanto fauloval Kelemena a Maslo skóroval z pokutového kopu - 1:1. Už o šesť minút však domáci znovu viedli, keď Ndgondov center zužitkoval Siosalo - 2:1.

Hráči Rigy potom bez väčších problémov kontrolovali zostávajúci priebeh zápasu. Oba tímy siahli k viacerým striedaniam, ale na tesnom víťazstve a postupe Rigy sa už nič nezmenilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok v Európe končí, prehral aj v odvete