Mastná pokuta pre Brichtu. RFA je pripravené mu pomôcť, tvrdí promotér RFA

Leo Brichta.
Leo Brichta. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|27. nov 2021 o 22:10 (aktualizované 27. nov 2021 o 22:13)

Ku spornej situácii sa vyjadril aj promotér RFA.

BRATISLAVA. Kauza Leo Brichta neutícha. Najnovšie sa k situácii ohľadom prestupu talentovaného českého bojovníka do novovzniknutej slovenskej ligy vyjadril pre Startitup sám promotér RFA Boris Marhanský.

Mnohými prepieraný spor medzi Brichtom a jeho dlhoročným zamestnávateľom, najväčšou československou organizáciou Oktagon MMA, sa súčasnej chvíli nachádza v rukách právnikov oboch zainteresovaných strán.

Marhanský informoval o tom, že organizácia RFA s Leom Brichtom podpísala zmluvu o budúcej zmluve.

Čo sa týka Oktagonu, podľa jeho správ Leo originál sporného kontraktu nevidel. Celá vec je momentálne v riešení jeho nového manažmentu.

„Nikdy sme nikoho neobchádzali, celé to aj Pavel Touš pred časom vyvrátil. Vždy sme podpisovali zmluvu v trojuholníku manažér, tréner a bojovník. V Leovom prípade bol ako on, tak aj jeho tréner pozitívne naladený k prestupu. My Lea nechceme bŕzdiť k ceste do zahraničia, práveže mu chceme pomáhať.

Pavel Touš vtedy nevedel povedať na prvom stretnutí, za akých podmienok mu končí zmluva. Leo si myslel, že mal posledný zápas. Mala tam prísť výmena zmluvy, aby ju Leo videl. Teraz je to dokonca v takom štádiu, že originál ani nevidel. Jeho nový manažment to už rieši, že kde sa vlastne nachádza pravda.

My sme si s Leom podpísali zmluvu o budúcej zmluve, teda ak by mal ešte v Oktagone jeden zápas, tak ešte pod nimi odohrá, ak ho v kontrakte nemá, tak je už automaticky náš zápasník,“ povedal hlavný zástupca RFA.

Podľa informácií, ktoré má k dispozícii Boris Marhanský by v prípade 23-ročného bojovníka malo ísť o ústnu dohodu s Oktagonom. Za sitáciu je podľa neho v prvom rade zodpovedný bývalý manažnent Brichtu.

V rozhovore ďalej prezradil, že bojovníkovi už prišla výzva na zaplatenie pokuty. V porovnaní s jeho platom by malo ísť o niekoľkonásobne vyššiu čiastku.

My sme zmluvu samozrejme nevideli. Ak sa o tomto rozprávame, tak presne na toto má manažment, ktorý mu má povedať, aké sú tam body a na čo si má dať pozor. U nás je samozrejmosťou, že zmluvu posielame vopred na e-mail všetkým stranám, aby sme sa vyhli nepríjemnostiam.

Leo si myslí, že zmluvu nepodpísal, bral to ako ústnu dohodu. Teraz mu prišla niekoľko násobná zmluvná pokuta oproti tomu, čo tam zarábal. Momentálne už má ale nový manažment, ktorý verím, že za neho bude tvrdo bojovať.

Marhanský nemá problém s tým, ak by si Brichta odzápasil nasledovný súboj pod farbami najväčšej československej organizácie.

Pripomína, že je pripravený Leovi pomôcť. Rád by tiež urovnal vzťahy s konkurenčnou organizáciou.

Ja si myslím, že Leo by nás mohol reprezentovať už na prvom podujatí. Druhá organizácia hovorí, že už do neho investovali peniaze. My by sme nemali problém mu vyplatiť celý honorár za posledné štyri zápasy, ktoré tam mal v zmluve, aby to všetko bolo v poriadku.

Pre nás je on také meno, že by sme mu nemali problém pomôcť, pokiaľ by to malo byť to, že vďaka tomu zakopeme vojnovú sekeru. Možno sa raz vráti, možno pôjde do zahraničia. Rád by som to už uzavrel,“ zakončil vyjadrenie ohľadom zložitej situácie Marhanský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mastná pokuta pre Brichtu. RFA je pripravené mu pomôcť, tvrdí promotér RFA