Žofčák opäť úradoval: Ak hráme svoju hru, doma zdoláme každého

Igor Žofčák (bránený Petrom Mazanom) aj v 37. rokoch ukazuje svoju genialitu.
Igor Žofčák (bránený Petrom Mazanom) aj v 37. rokoch ukazuje svoju genialitu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. sep 2020 o 12:08

Po ťažkom zranení prvýkrát skóroval aj mladík Trusa.

MICHALOVCE. Kabínou michalovského MFK Zemplín sa takmer na deň presne po mesiaci niesol víťazný pokrik, ktorého grády vždy udáva ten najpovolanejší – kapitán Igor Žofčák.

Žlto-modrí zaknihovali druhú ligovú výhru v aktuálnom ročníku, ktorá znovu mala cenu zlata. Zverenci trénera Jozefa Majoroša si po ťažkom boji poradili s Pohroním 2:0, keď sa gólovo presadil práve harcovník Žofčák, ku ktorému sa pridal aj Matej Trusa.

Na trojbodovom zisku teda mali najväčšiu zásluhu odchovanci klubu, obaja strelci podali výborný výkon, ale Majoroš vyzdvihol celé mužstvo.

„Všetci hráči nechali na ihrisku všetko. Chlapci bojovali a hrali s veľkým nasadením,“ pochválil kormidelník svojich zverencov, ktorí sa opäť odpútali z dna tabuľky.

8. kolo Fortuna ligy: Michalovce - Pohronie 2:0: fotogaléria

27.9.2020

Tri body potrebovali a hlavne chceli

Žofčáka, ktorý prvý gól dal a na druhý asistoval, po záverečnom hvizde čakali nažhavené mikrofóny a diktafóny, avšak 37-ročný opäť raz novinárov slušne odmietol.

„Ďakujem a prajem pekný víkend,“ s úsmevom odvetil a ušiel do šatne.

Nám sa ho však predsa len pri odchode zo štadióna podarilo odchytiť. Ako videl zápas s nepríjemným protivníkom?

„Je jedno, či máme dočinenia s Pohroním, Trenčínom alebo iným mužstvom, stále je to o nás. Keď hráme svoju hru, hráme dobre a strelíme góly, dokážeme doma vyhrať s každým súperom.“

Michalovciam vyšiel úvod zápasu, po veľkom zaváhaní Badola unikol v 15. minúte hosťujúcej obrane Popovits, naservíroval loptu Žofčákovi a ten sa z hranice bieleho bodu nemýlil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žofčák opäť úradoval: Ak hráme svoju hru, doma zdoláme každého