Reprezentovať je vždy príjemná zmena, tvrdí Hantuchová

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: sita/ap)
Tomáš Prokop|2. feb 2010 o 13:30

Slovenské tenistky nastúpia v Národnom tenisovom centre na dôležitý víkendový zápas II. skupiny Pohára federácie proti Číne v plnej sile.

Agentúrny článok bol nahradený autorským

BRATISLAVA. Pozvánku nehrajúceho kapitána Mateja Liptáka prijalo kvarteto Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Kristína Kučová.

Zostava čínskych tenistiek bude podľa predbežných informácii bez hráčky prvej desiatky rebríčka WTA Na Li, chýbať by však nemala semifinalistka z nedávno skončeného Australian Open Ťei Čeng.

„Všetky hráčky sú zdravotne v poriadku. Vôbec neriešime v akej zostave súperky prídu. Pripravujeme sa na ich najlepšie hráčky a nebudeme na tom nič meniť," skonštatoval Lipták.

Čínska hra sa dá ľahšie prečítať

„Zápasy s čínskymi tenistkami sú vždy veľmi ťažké, všetky sú húževnaté. Snažia sa hrať agresívne, nemajú výraznejšie slabiny. Mám síce s nimi pozitívnu bilanciu, ale väčšinou to boli tesné zápasy," povedala slovenská jednotka Hantuchová.

„Našou výhodou je, že ich hra sa dá ľahšie prečítať. Často hrajú veľmi strojovo, nemenia natrénovaný systém. Mohli by sme to využiť najmä vo štvorhre."

V podobnom duchu hovorila aj Dominika Cibulková, ktorej sa s Číňankami zatiaľ veľmi nedarilo. „Mám s nimi nepriaznivú bilanciu, ale s každou som hrala len jeden zápas a bolo to dosť dávno. Momentálne som aj ja už inde a verím, že domáce publikum mi pomôže k výhre."

Hantuchová je už zdravotne v poriadku

Hantuchová sa tesne po Australian Open trápila s alergickou reakciou na jedlo, kvôli ktorej musela odstúpiť z druhého kola mixu. „Bolo to dosť nepríjemné, ale už som v poriadku. Čakajú ma ešte neskôr testy," vravela rodáčka z Popradu.

Všetky nominované tenistky sa na zápas tešia a je pre nich česť hrať v slovenskom drese. Najmä Cibulková zdôraznila svoj vzťah k reprezentácii. „Ako som už viackrát povedala milujem hrať za Slovensko. V Pohári federácie som hrala prvýkrát proti top hráčkam a získala som strašne veľa skúseností, ktoré mi pomohli v napredovaní. Vždy sa na tímové zápasy strašne teším."

Pozitívny vzťah k národnému tímu zdôraznila aj Hantuchová. "Na turnajoch hráme celý rok len za seba, preto sú tieto zápasy príjemnou zmenou a veľmi rada sa ich zúčastňujem."

Kapitán tímu Matej Lipták hovoril aj o budúcnosti Pohára Federácie, lebo v Medzinárodnej tenisovej federácii ITF sa čoraz viac hovorí o zmenách v štruktúre súťaže. „Vedenie ITF uvažuje o podobných zmenách aké prebehli v Davisovom pohári, kde sa hráčom za jednotlivé zápasy pripočítavajú body do rebríčka ATP. Síce v Pohári federácie nie je toľko peňazí ako v Davisovom pohári, ale hranie o body by mohlo priviesť späť do súťaže najlepšie hráčky."

Víťaz z bratislavského duelu bude hrať baráž o postup medzi elitných osem tímov prvej skupiny Pohára federácie.

Úvodné dvojhry sú v NTC na programe v sobotu o 14.00 a v predaji je ešte 1000 vstupeniek na oba dni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Reprezentovať je vždy príjemná zmena, tvrdí Hantuchová