Reprezentantka Szarková vymenila nórsku ligu za maďarskú

Slovenská reprezentantka Simona Szarková v útočnej akcii.
Slovenská reprezentantka Simona Szarková v útočnej akcii. (Autor: TASR/Roman Hanc)
SITA|11. dec 2018 o 15:32

Szarková bude hrať s ďalšími dvomi spoluhráčkami z reprezentácie Gubikovou a Bízikovou.

MOSONMAGYARÓVÁR. Slovenská hádzanárska reprezentantka Simona Szarková si zahrá v Maďarsku. Jej novým klubom sa stal Eu-Fire Mosonmagyaróvári KC SE.

Aktuálne jedenásty tím tabuľky najvyššej maďarskej súťaže jej angažovanie oznámil prostredníctvom webovej stránky, novú slovenskú akvizíciu oficiálne predstavia na stredajšej tlačovej konferencii.

V Storhamare nebola vyťažená

Szarková počas nedávneho reprezentačného zrazu, v rámci ktorého si Slovenky vybojovali v Šali postup z turnaja I. fázy kvalifikácie MS 2019, požiadala o predčasné rozviazanie kontraktu v nórskom tíme Storhamar Haandball Elite, kde pôsobila len od leta.

Dôvodom bola nespokojnosť najmä z nedostatočnej hernej vyťaženosti.

Dvadsaťšesťročná a 174 cm vysoká spojka mala vzápätí podľa vlastných slov jednu ponuku z Francúzska a tri z Maďarska. Napokon prijala tú, ktorú označila za výhodnejšiu, ako bola tá zo Storhamaru.

Doplnila dvojicu reprezentačným kolegýň

Premiéru v novom drese absolvuje v utorok 18. decembra, keď sa fanúšikom MKC predstaví v UFM Aréne v charitatívnom stretnutí Mosonmagyaróváru proti Kispestu.

Simona Szarková, novozámocká rodáčka pochádzajúca zo Šurian, kde začínala s hádzanou v miestnom HKM, hrávala na Slovensku v HK Slovan Duslo Šaľa.

Následne si v drese DHK Baník Most svojimi výkonmi vyslúžila ponuku zo Storhamar Haandball Elite, s ktorým sa na jar 2018 dohodla na dvojročnej zmluve.

Szarková sa od minulého utorka pripravovala s novými spoluhráčkami z Mosonmagyaróváru, ktorými sú aj reprezentačné kolegyne Lucia Gubiková a Réka Bíziková.

Okrem nich zvýrazňujú slovenskú stopu v kádri MKC aj ďalšie tri rodáčky - Boglárka Bíziková, Mónika Kovacsiczová (Kovačicová) a Anette Emma Hudáková. V minulosti hrala za tento klub tiež Monika Rajnohová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Reprezentantka Szarková vymenila nórsku ligu za maďarskú