Od Nemky dostala lakťom, potom sa zrazili v zjazde. Remeňová na to neskôr doplatila

Mária Remeňová na zemi počas zmiešanej štafety na ME v biatlone.
Mária Remeňová na zemi počas zmiešanej štafety na ME v biatlone. (Autor: Soňa Niková/Slovenský biatlon)
Matej Hank|28. jan 2024 o 13:00

Na ležke mala päť nepresných rán.

OSRBLIE. Nečakalo sa, že by mohli dosiahnuť úspech a báli sa, či vôbec prídu do cieľa. Mix štafeta v zložení Tomáš Sklenárik, Damián Cesnek, Anastasia Kuzminová a Mária Remeňová napokon na ME v biatlone v Osrblí príjemne prekvapila. 

Do cieľa prišla na desiatom mieste, no dlho to vyzeralo tak, že by mohla ísť aj na ceremoniál pre šesť najlepších. 

“Keby sme udržali desiate miesto, myslím, že môžeme oslavovať večer,” povedal ešte po svojom úseku Sklenárik. Ten mohol vylepšiť pozíciu pre Cesneka, nebyť jedného trestného kruhu. 

“Snažil som sa už v prvom kole vybojovať miesta, pretože 22. pozícia nie je veľmi dobrá. Myslím, že som predbehol niekoľko štafiet.

Mrzí ma streľba, mohol som byť ešte vyššie. Bežalo sa mi dobre, tak som sa to snažil na trati dobehnúť,” povedal. 

Na strelnici sa oproti nástrelu zmenil vietor. Podľa neho sa pod trestné kolo podpísali výškové chyby. So svojím účinkovaním na ME je však spokojný. 

“Dodali mi chuť pred MS. Myslím si, že moja bežecká forma ide dobrým smerom. Uvidíme, ako to stihneme za ten týždeň doladiť,” dodal. 

Tomáš Sklenárik počas zmiešanej štafety na ME v biatlone.
Tomáš Sklenárik počas zmiešanej štafety na ME v biatlone. (Autor: Soňa Niková/Slovenský biatlon)

Druhý úsek patril Damiánovi Cesnekovi. Boli obavy, ako na tom bude bežecky, no Cesnek sa s traťou popasoval dobre a posunul štafetu vyššie.

V prvom úseku mu patril dokonca štvrtý najlepší čas, v druhom deviate a v priemere to bolo jedenáste miesto. Práve na tejto pozícii odovzdal štafetu Kuzminovej. 

Trojnásobná olympijská šampiónka zajazdila svoje najlepšie preteky po návrate a bežecky bola silná. Štafetu posúvala a do cieľa prišla na šiestom mieste. 

Dostala lakťom 

Posledný úsek išli spoločne Slovenka, Nemka, Rakúšanka a Ukrajinka. Práve s Nemkou sa až dvakrát dostala do kolízie. 

"Dolu zjazdom po Čerešni som dostala lakťom od Nemky, išlo sa tam telo na telo a každá pretekárka sa chcela vyviezť za prvou Ukrajinkou. Mne to vychádzalo najlepšie. 

Potom mi to ešte vrátila dolu zjazdom, tam som jej kričala, že idem vľavo a ona vravela, že sa nemôže uhnúť. Chytili sme sa lyžami, tak som aj spadla. Bála som sa, či to neudrie diopter, mám ho labilný,” povedala Remeňová. 

Na prvú streľbu chcela prísť v pokoji, no mala aj stres. Ten sa podpísal pod prvých päť rán, po ktorých pri jej mene svietilo päť nepresných výstrelov. 

Zachránila to dobíjaniami a išla na dve trestné kolá. “Mrzí ma, že sa toto všetko stalo. Chcela som zachovať chladnú hlavu na stojke a povedať si, že mám ďalšiu šancu. Som rada, že som urobila len jednu chybu,” dodala. 

Výsledok ju mrzí, pretože bojovala o šieste miesto. Priznala, že je to pre ňu sklamanie. Zatiaľ ani necítila, či si privodila zranenie. 

“Ešte necítim, či som sa udrela. Som ešte v eufórii. Neviem, ani ako som spadla. Hneď som sa pozbierala a išla ďalej,” dodala. 

Čo ďalej? 

Remeňová sa chce pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Novom Meste na Morave venovať hlavne streľbe. “Sústrediť sa musím na diopter a na celý strelecký výkon, čakala som od seba viac,” predstavila plány. 

Mužská dvojica Cesnek a Sklenárik sa na MS, ktoré štartujú už 7. februára, bude pripravovať doma v Banskej Bystrici, v Osrblí a aj na Králikoch. 

A v akej zostave si predstavuje Sklenárik zmiešanú štafetu?

“Takéto zloženie si viem predstaviť aj na MS. Išlo nám to dobre. Myslím, že sme si si odskúšali a je na tréneroch, ako to postavia,” uzavrel. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Od Nemky dostala lakťom, potom sa zrazili v zjazde. Remeňová na to neskôr doplatila