Redaktor NY Post kritizoval Hossove výkony v príprave, preferuje Dawesa

TASR|1. okt 2007 o 16:14

New York 1. októbra (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Marcel Hossa si vyslúžil dávku kritiky od redaktora denníka New York Post Larryho Brookesa, ...

New York 1. októbra (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Marcel Hossa si vyslúžil dávku kritiky od redaktora denníka New York Post Larryho Brookesa, podľa ktorého nepodal v prípravnom kempe výkony dostatočné na to, aby si stabilne udržal miesto v tíme New York Rangers. Šancu by mal podľa neho dostať rovnako ľavý krídelník Nigel Dawes.

Mladší z bratov Hossovcov sa ukázal v dobrom svetle na konci základnej časti uplynulej sezóny NHL, keď sa ocitol v prvom útoku pod vedením Jaromíra Jágra. Okrem predností ako krytie puku a poctivá práca pri mantineloch sa mu darilo aj bodovať a pomáhal tímu k dôležitým výsledkom. Rangers však pred sezónou získali elitných centrov Scotta Gomeza a Chrisa Druryho a ak bude celé mužstvo zdravotne v poriadku, Hossa sa pravdepodobne ocitne v nelichotivej pozícii trinásteho útočného hráča.

Brookes sa domnieva, že po Jágrovom ľavom boku bude korčuľovať jeho krajan Martin Straka. Do druhého útoku zaradil Seana Averyho a do tretej formácie by sa mali zaradiť Petr Průcha s Ryanom Callahanom. Vo štvrtom útoku majú svoje miesto Ryan Hollweg s Coltonom Orrom. Brookes sa napriek nespokojnosti s Hossovými výkonmi predsa len priklonil k možnosti, že dvadsaťdvaročný Dawes sa vráti do tímu AHL Hartford Wolf Pack. Hossa by tak dostal príležitosť potvrdiť, že jeho miesto v prvom útoku nebolo náhodné.

Nachádzate sa tu:
Domov