Liverpool bránil desivo až milosrdne. Prirovnali ho k Matke Tereze

Pavol Spál|7. apr 2021 o 01:48

Real Madrid zdolal Liverpool 3:1.

MADRID, BRATISLAVA. V tom čase ešte tínedžer Vinícius musel razom vymeniť svoje obľúbené šiltovky s logom FC Barcelona a strhnúť v izbe plagáty s Messim a Neymarom.

Už nesmel byť fanúšikom katalánskeho klubu. Keď ho pred štyrmi rokmi kúpil Real Madrid, mnohí tvrdili, že sa šéfovia najslávnejšieho klubu sveta zbláznili.

Brazílčan Vinícius Jr. mal vtedy iba šestnásť a hrával za dorast Flamenga. Mal nulové skúsenosti s profesionálnym futbalom.

Napriek tomu stál 45 miliónov eur. A to nebolo všetko. Ďalších osem miliónov eur dostal Vinícius ako bonus za prestup a rovnakú sumu zinkasoval aj jeho agent.

Čiže stál viac ako Karim Benzema alebo Luka Modrič. Dvakrát viac ako Toni Kroos. Desaťkrát viac ako Marcelo či Casemiro.

Celým menom Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior sa razom stal milionárom.

„Naši skauti tvrdia, že ide o modernejšiu a silnejšiu verziu Neymara,“ vysvetľoval vtedy prezident Realu Florentino Pérez.

Tešilo ho, že Brazílčana vyfúkol Barcelone, ktorá zaňho ponúkala 25 miliónov.

Plní všetko, čo mu vyčítali

V prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov Real Madrid zdolal doma Liverpool FC 3:1. Hrdinom utorkového súboja bol práve Vinícius. Strelil dva parádne góly, tretí pridal Marco Asencio.

"Vinicius plní všetko, čo mu vyčítali," vravel pre as.com Jorge Valdano, bývalý hráč i tréner Realu Madrid.

Vinícius v rámci osláv gólu ukazoval na znak Realu Madrid na svojom drese. Dlho s tým nevedel prestať.

„Prečo som bozkával znak? Lebo hrám v tom najlepšom klube na svete. Vždy chcem, aby boli fanúšikovia šťastní,“ vravel Vinícius pre marca.es.

(Autor: SofaScore)

Dvadsaťročný útočník strelil v tejto sezóne svoj šiesty gól. Bol to jeho najlepší zápas v drese kráľovského klubu.

Prvý polčas bola katastrofa

"Som zaňho šťastný. Hrá dobre, pomáha tímu. Potreboval však streliť aj góly, čo mu dodá viac energie," myslí si tréner Realu Zinedine Zidane.

"Som však pyšný na celý tím," doplnil.

Španielske denníky písali o najlepšom výkone Realu v tomto ročníku. Na druhej strane však Liverpool vyrábal desivé chyby v obrane.

"Tento Liverpool ma prekvapuje. Je fatálny. Najmä prvý polčas bola katastrofa," hodnotil Predrag Mijatovič, bývalý hráč Realu.

Španielsky publicista Antonio Romero našiel zvláštne prirovnanie. "Liverpool je Matka Tereza z Kalkaty v obrane," napísal.

Romero narážal na to, že obrancovia anglického klubu góly Realu milosrdne darovali.

Bez van Dijka sa prepadli

Kultový anglický klub ešte vlani určoval trendy globálneho futbalu. Najlepšie mužstvo sveta, najlepší tréner sveta, najlepší obranca sveta, najlepší útok sveta.

Tieto slová sa spájali často s klubom Liverpool FC. Ale už neplatia.

Liverpool je už iba tieňom tímu, ktorý bol postrachom. Prišiel o Virgila van Dijka. Holanďan bol šéfom defenzívny, základný pilier s povesťou najlepšieho obrancu sveta. Bez neho je tím akoby stratený.

Tréner Jürgen Klopp v obrane improvizuje, čo mu absolútne nevychádza.

V domácej lige sa klub prepadol až na siedme miesto. Aj predtým často usmiaty tréner Klopp pôsobí zachmúrene.

Klopp sa hneval na rozhodcu

"Nezaslúžili sme si vyhrať, nehrali sme dobre. To ma znepokojuje. Realu sme nespôsobili problémy, uľahčili sme mu to," priznal Klopp pre BT Sport.

Nemecký tréner sa pustil do svojho krajana a rozhodcu Felixa Brycha, ktorému po zápase cestou do kabíny rázne dohováral.

"Zdalo sa mi, že proti mne niečo mal," vysvetľoval Klopp. Sťažoval sa, že Brych prehliadol jasný faul.

"Nebolo to z jeho strany fér. Nerozumiem, bol to jasný faul. Nebolo to dobré a povedal som mu to," doplnil Klopp.

Pred dvoma rokmi Liverpool v prvom zápase semifinále Ligy majstrov prehral na pôde Barcelony 0:3, ale v odvete sa mu podaril senzačný obrat, keď zvíťazil 4:0.

Môže teraz dokázať niečo podobné?

"Proti Barcelone sme prehrali 0:3, ale ukázali sme skvelú hru. Tentoraz to však neplatilo. Real bol lepší," priznal Klopp.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liverpool bránil desivo až milosrdne. Prirovnali ho k Matke Tereze