Real Madrid a Sevilla sa môžu sústrediť na domácu súťaž

SITA|6. mar 2008 o 15:33

MADRID 6. marca (SITA, AP) - Nečakané vypadnutie Realu Madrid z Ligy majstrov pre tento španielsky futbalový veľkoklub znamená, že sa jeho hráči odteraz budú naplno koncentrovať na zisk v poradí 31. titulu ...

MADRID 6. marca (SITA, AP) - Nečakané vypadnutie Realu Madrid z Ligy majstrov pre tento španielsky futbalový veľkoklub znamená, že sa jeho hráči odteraz budú naplno koncentrovať na zisk v poradí 31. titulu v španielskej Primera División. Deväťnásobný európsky klubový šampión vypadol v osemfinálovom dvojzápase proti talianskemu AS Rím s celkovým skóre 2:4 po tom, ako v oboch zápasoch utrpel prehru 1:2. Madrid je v súčasnosti na čele španielskej najvyššej futbalovej súťaže s náskokom 5 bodov pred FC Barcelona a 12 bodov pred tretím Villarrealom. "Bielemu baletu" však chýba trojica zranených Holanďanov Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben a Wesley Sneijder a tiež suspendovaný Sergio Ramos, ktorý dostal červenú kartu vo víkendovom víťaznom zápase proti Recreativu Huelva. "Cítim sa oklamaný a deprimovaný, nezostáva nám nič iné, ako sa dať dohromady v domácej súťaži," vyhlásil prezident Realu Ramon Calderon.

FC Barcelona na rozdiel od svojho najvážnejšieho konkurenta v boji o ligový primát postúpila do štvrťfinále Ligy majstrov po vyradení škótskeho tímu Celtic Glasgow a stále je aj v hre o španielsky Kráľovský pohár, kde sa v odvetnom semifinálovom zápase stretne s Valenciou (prvý zápas na ihrisku Barcelony sa skončil 1:1). Zverenci Franka Rijkaarda však prišli o svoju momentálne najžiarivejšiu hviezdu - Lionela Messiho. "Náš najdôležitejší hráč sa zranil, musíme to však zvládnuť aj bez neho," prijal realitu Messiho kolegu z katalánskeho stredu poľa Yaya Toure.

Víťaz Pohára UEFA z posledných dvoch sezón FC Sevilla tiež neprešiel osemfinálovým kolom Ligy majstrov, keď stroskotal na tureckom Fenerbahce Istanbul - vypadol až po strelách zo značky pre pokutové kopy. Aj v Andalúzii začali so skupinovou terapiou a účinným liekom na sklamanie má byť sústredenie na ligové povinnosti. Prezident sevillského klubu Jose Maria Del Nido povedal: "Liga je teraz jediná cesta, ako zachrániť sezónu. Nebolo by zlé, keby sme sa aj v budúcej sezóne kvalifikovali do Pohára UEFA, pokiaľ však žije šanca aj na Ligu majstrov, tak sa o ňu určite pobijeme." Sevilla je momentálne v Primera División siedma so stratou 20 bodov na vedúci Real Madrid.


Nachádzate sa tu:
Domov