Real jasne zvládol Bazilej, Atletico nestačilo na Pireus

Futbalisti Bazileja Walter Samuel (vpravo), Luca Zuffi (vľavo) a hráč Realu Madrid Gareth Bale bojujú o loptu.
Futbalisti Bazileja Walter Samuel (vpravo), Luca Zuffi (vľavo) a hráč Realu Madrid Gareth Bale bojujú o loptu. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. sep 2014 o 10:58

Dosiahli sme obrovské víťazstvo. Zaplatili sme zaň veľkým vyčerpaním, povedal kapitán Olympiakosu Giannis Maniatis.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid vykročili za obhajobou titulu v Lige majstrov 2014/2015 víťazstvom 5:1 nad švajčiarskym Bazilejom.

"Chápem fanúšikov, že po dvoch prehratých zápasoch v lige demonštrovali svoju nespokojnosť piskotom. Dnes sme im však ukázali smer, ktorým sa mužstvo bude uberať v tejto sezóne. Páčila sa mi reakcia mužstva a myslím si, že ľudia boli konečne šťastní. Zápas bol ľahký, pretože sme v prvých 30 minútach nastrieľali góly a potom sa už len snažili kontrolovať hru," povedal tréner Realu Carlo Ancelotti.

Sousa začal v Madride

Realu po ligovej prehre 1:2 s Atleticom už proti Bazileju v celej kráse fungovala ofenzíva a švajčiarskeho súpera Ronaldo a spol. najmä v prvom polčase vôbec nešetrili.

Kouč Bazileja Paulo Sousa uznal kvality Realu: "Bolo pre mňa cťou začať trénerskú kariéru v Lige majstrov zápasom s úradujúcim šampiónom. Očakávali sme, že po dvoch prehrách v rade na nás hráči Realu vyletia a budú sa diať veľké veci. Miestami sme veľmi dobre odolávali tlaku súpera, no to už sme prehrávali o tri-štyri góly. Neprišli sme do Madridu hrať zozadu, vytvorili sme si nejaké šance, preto tie diery v obrane," povedal Portugalčan.

Atletico prehralo v Aténach

Finalista minulej sezóny Ligy majstrov Atlético Madrid na úvod nového ročníka súťaže prehral na ihrisku Olympiakosu Pireus 2:3.

"Dosiahli sme obrovské víťazstvo. Zaplatili sme zaň veľkým vyčerpaním, potili sme sa počas celého zápasu, ale stálo to za to. Tieto body majú nesmiernu hodnotu," vyhlásil kapitán Olympiakosu Giannis Maniatis, ktorý sa zotavil zo zranenia členka a odohral celé stretnutie.

Tréner Atlética, ktoré v minulosezónnom finále podľahlo mestskému rivalovi Realu Madrid 1:4 po predĺžení, Diego Simeone sa len z tribúny prizeral utorkovej prehre svojich zverencov. Argentínčan si odpykával jednozápasový dištanc.

"Počas celého duelu sme boli nebezpeční a hrozili sme súperovi, ale Olympiakos bol statočný a získal dôležité body. Samozrejme, pre nás je to veľmi negatívny výsledok. Olympiakos je teraz v dobrej pozícii. Rozhodlo, že súper bol efektívnejší než my a využil viac šancí. K zvyšným súbojom musíme pristúpiť zodpovedne a získať čo najviac bodov," zhodnotil Simeone.

"Museli sme urobiť množstvo vecí správne, aby sme zdolali tím ako Atlético. Proti kvalitným súperom nám to ide. Nemám slov, môžem len povedať, že sme neskutočne šťastní," povedal španielsky kormidelník gréckeho mužstva Míchel González.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real jasne zvládol Bazilej, Atletico nestačilo na Pireus