Reakcie známych osobností: Od Kohúta neočakávam zázraky, tvrdí šéf Nitry

Martin Kohút je nový prezident SZĽH.
Martin Kohút je nový prezident SZĽH. (Autor: SITA)
SITA|17. jún 2016 o 07:34

Musí si vyhrnúť rukávy a začať pracovať, vyhlásil po voľbe nového prezidenta bývalý slovenský reprezentant Ján Lašák.

BRATISLAVA. Reakcie hokejových osobností na zvolenie Martina Kohúta za nového prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na štvrtkovom Kongrese SZĽH v Bratislave:

Dárius Rusnák (bývalý československý reprezentant, zlato na MS 1985, v minulosti člen VV SZĽH)

"Martin Kohút vyhral v demokratických voľbách a ja mu prajem, aby sa mu darilo zjednotiť hokejový zväz a celé hnutie. Nový prezident bude mať veľmi ťažkú pozíciu. Aj z toho dôvodu, ktorí ľudia sa dostali do výkonného výboru. Ťažko povedať, či je to nová krv, veď jednu sezónu pôsobil vo výkonnom výbore. Jeho program presvedčil viac ľudí a prajem mu veľa úspechov v práci."

Miroslav Kováčik (riaditeľ HK Nitra, bývalý slovenský reprezentant)

"Od nového prezidenta neočakávam zázraky. Bude to mať veľmi ťažké, ale to by mal aj druhý kandidát. Aj keď bol schválený nový zákon o športe, nemyslím si, že priniesol niečo svetoborné. Podpora musí byť úplne iná. Stačí sa pozrieť do Česka či Maďarska, to je niečo neporovnateľné. Kým sa nepriblížime k podmienkam, ktoré vedia utvoriť spomenuté krajiny, tak im nemôžeme konkurovať. A prezidentom zväzu môže byť ktokoľvek.“

Ján Lašák (slovenský reprezentant, zlato na MS 2002, striebro MS 2000, bronz MS 2003)

"Som zvedavý na prácu nového prezidenta zväzu. Musí si vyhrnúť rukávy a začať pracovať. Nie je čas na oslavy. Uvidíme, čo dokáže a čo do hokeja prinesie. Verím, že to zvládne lepšie, ako by to zvládol jeho protikandidát. Uvidíme, ako to pôjde, pretože výkonný výbor je zložený tak ... ťažko. Keď zväz povedie správny človek, ktorý dokáže spojiť obe strany, tak sa to môže pohnúť dopredu."

Richard Lintner od začiatku podporoval Martina Kohúta.
Richard Lintner od začiatku podporoval Martina Kohúta. (Autor: SITA)

Richard Lintner (bývalý slovenský reprezentant, zlato na MS 2002, bronz MS 2003, šéf Pro-Hokeja)

"Myslím si, že Martin Kohút má pred sebou veľa práce. Budem mu držať palce a snažiť sa mu čo najviac pomôcť, aby sme spolu posunuli hokej vpred. Kluby si vybrali a ja si myslím, že Martin so svojimi manažérskymi schopnosťami dokáže vo výkonnom výbore efektívne pracovať. Myslím si, že slovenský hokej urobil veľký krok vpred. Je to zaujímavá platforma, aby sme urobili aj ďalšie kroky do budúcnosti."

Róbert Švehla (bývalý československý a slovenský reprezentant, 2x bronz z MS a raz bronz zo ZOH, generálny manažér reprezentácie SR, pokračuje ako člen VV SZĽH):

"Kluby si vybrali a tak to máme. Nový prezident deklaroval, že chce hnutie spájať, dostáva na to priestor. Osobne som dával viac šancí Tiborovi Turanovi, ale akceptujem výsledky. Vo voľbe do výkonného výboru som dostal dôveru pred Višňom (Ľubomírom Višňovským, pozn.) a nechcem sklamať ľudí. Som z toho sklamaný, že nový prezident chce za generálneho manažéra reprezentácie Mira Šatana. Veľmi dobre totiž vie, že ja mám ešte na rok zmluvu. Je to však na rozhodnutí nového prezidenta. Miro Šatan pred rokom takú ponuku dostal a každý vie, ako to dopadlo. Budem akceptovať, čo povie šéf zväzu.“

Michal Handzuš (slovenský reprezentant, zlato na MS 2002, striebro MS 2000 a 2012)

"Kluby mali konečne možnosť zvoliť si prezidenta a majú ho. Prezident aj výkonný výbor dostali mandát a teraz je čas pracovať. Ak sa nastavia správne procesy, horizont výsledkov môže prísť aj o desať či pätnásť rokov. Sú dve dôležité veci, mládež a infraštruktúra. Ak sa pohneme dopredu s mládežou, tak výsledky prídu minimálne o desať rokov. Čas ukáže, ako to bude fungovať. Pán Kohút je manažér a bude musieť viesť výkonný výbor. Hovorí, že sa snaží spájať. Takže to bude jeho cieľ spojiť všetkých, aby všetci ťahali za jeden povraz.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Reakcie známych osobností: Od Kohúta neočakávam zázraky, tvrdí šéf Nitry