Nový hokejový šéf podpisoval kritizované informačné tendre

Martin Kohút má podľa stávkových kancelárií momentálne väčšiu šancu voľby vyhrať.
Martin Kohút má podľa stávkových kancelárií momentálne väčšiu šancu voľby vyhrať. (Autor: SME/Jozef Jakubčo )
Adam Valček|17. jún 2016 o 06:13

Pozná sa s vplyvnými podnikateľmi Brhelom aj Kiňom. Za suseda má zas trénera hokejovej reprezentácie. Kto je Martin Kohút?

BRATISLAVA. Nový prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) 45-ročný biznismen Martin Kohút v minulosti viedol firmu Ness, ktorá v roku 2010 vyhrala tender na dodávku systému elektronického zdravotníctva, takzvaného eHealthu, za 40,2 milióna eur.

Systém dodnes funguje iba v testovacej prevádzke, vláda pre chyby v jeho zavádzaní viackrát odďaľovala termín ostrého zavedenia vo všetkých ambulanciách, nemocniciach, lekárňach a laboratóriách

Vládni audítori tiež vypočítali, že kvôli chybám v dodatkoch k zmluvám, bolo spoločnosti Ness a jej partnerovi firme Lynx z eurofondov neoprávnene vyplatených 4,5 milióna eur, ktoré sa museli vracať z rozpočtu zdravotníctva. Chyby vznikli na strane ministerstva zdravotníctva, za firmu Ness všetky zverejnené dodatky podpisoval Kohút. 

Čestne a zodpovedne

„Sme presvedčení, že Martin Kohút má všetky predpoklady na to, aby post zastával čestne a zodpovedne,“ hovorí hráč a funkcionár KH Poprad Arne Kroták. Práve klub z Popradu a tiež z Michaloviec Kohúta do voľby, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok, navrhli. Podporu má aj od skupiny hokejových osobnosti na čele s Arnem Krotákom či Ľubomírom Višňovským.

Kohút má podľa neho výborné manažérske skúsenosti. „SZĽH sa musí zmeniť na modernú, flexibilnú a servisne orientovanú organizáciu, ktorá musí byť riadená rovnako ako dobrá a úspešná firma,“ dodal Kroták.

Kohút pritom vo svojom programe sľubuje obrodu slovenského hokeja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Nový hokejový šéf podpisoval kritizované informačné tendre