Slovensko môže vyhrať skupinu na MS U20. Feneš: Bolo by to úžasné

Tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš.
Tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser )
SITA|31. dec 2022 o 10:57

Na turnaji sme si vydobyli meno a kredit, skonštatoval tréner.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti nadviazali na MS v hokeji do 20 rokov 2023 v Kanade na triumf nad Američanmi (6:3) a v piatkovom treťom vystúpení na turnaji zvíťazili nad Lotyšmi 3:0.

Triumfom nad pobaltským súperom si zabezpečili miestenku vo štvrťfinále, čo bol pred šampionátom hlavný cieľ slovenského výberu.

Feneš: Som na chlapcov hrdý

„Bol to pre nás extrémne náročný a dôležitý zápas. Očakávali sme, že Lotyši budú húževnatý súper. Takouto hrou sa prezentujú už na druhom šampionáte. Som hrdý na chlapcov za to, čo predviedli predovšetkým v tretej tretine,“ povedal vo videu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) tréner Slovákov Ivan Feneš.

Šéf slovenskej striedačky potvrdil, že kľúčom k víťazstvu boli tradične trpezlivosť, odhodlanie a motivácia.

„To sú také naše tri kľúčové slová, ktoré si neustále opakujeme, a v zápasoch sa to aj deje. Treba na tom stavať ďalej,“ dodal.

VIDEO: Reakcie po zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji U20 2023

Tréner vychválil Gajana

Brankár Adam Gajan predviedol na šampionáte ďalší výborný výkon. Tentoraz si navyše pripísal čisté konto.

„Párkrát nám v zápase zachránil život. Keď máte na MS takého brankára, môžete ísť občas aj do rizika a robiť veci, ktoré by za iných okolností skončili gólom. Dal nám šancu v stretnutí a bol úžasný,“ pochválil Feneš svojho gólmana.

Pred sobotňajším záverečným zápasom skupinovej časti proti Švajčiarom sú mladí Slováci stále v hre o celkové prvenstvo v skupine B.

„Netreba sa pozerať na štvrťfinále, ale treba si pred ním vybojovať čo najlepšiu pozíciu. Vyhrať skupinu na MS do 20 rokov by bolo niečo úžasné, ale proti nám bude stáť súper, ktorý bude chcieť zvíťaziť, pretože sme si na turnaji vydobyli meno a kredit,“ skonštatoval Feneš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko môže vyhrať skupinu na MS U20. Feneš: Bolo by to úžasné