V jej DNA je nevyspytateľnosť, vraví slovenský tréner. Jeho zverenka bude hrať o titul na Roland Garros

Karolína Muchová si zahrá prvý raz v grandslamovom finále.
Karolína Muchová si zahrá prvý raz v grandslamovom finále. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|8. jún 2023 o 23:45

Karolína Muchová je najväčším prekvapením turnaja.

BRATISLAVA. Na kurte premáhala najskôr kŕče, neskôr slzy. Keď sa v útrobách zvítala s trénerom a rodinou, rozplakala sa. 

Dvadsaťšesťročná česká tenistka Karolína Muchová sa postarala o najväčšie prekvapenie doterajšieho priebehu Roland Garros. Ako nenasadená hráčka sa prebojovala do grandslamového finále.

V boji oň vyradila druhú nasadenú Arynu Sabalenkovú. Bieloruska pritom v rozhodujúcom sete viedla 5:2 a mala mečbal. Nestačilo to.

Mečbol sa snažila nevnímať

V treťom sete predviedla Češka nečakaný obrat. Vyhrala 7:6, 6:7, 7:5. Bieloruska sa v závere herne zosypala. Z 24 výmien prehrala 20. Bola pritom veľkou favoritkou. 

„Dala mi šancu, ja som sa jej chopila. Dostala som sa na vlnu. Všimla som si, že sa začína trápiť a robí chyby. Snažila som sa toho držať,“ opisovala pre isport.cz Muchová. 

Obdivuhodná však bola jej vôľa a nezlomnosť. Silnej súperke dokázala ujsť z mečbolu. 

„Snažila som sa na seba nevyvíjať tlak, kvôli tomu, že to je mečbal. Brala som to ako každý iný bod. Celkovo som sa mohla v kľúčových chvíľach spoľahnúť na servis,“ opisovala. 

Muchová dokázala nájsť proti Sabalenkovej účinnú zbraň. S trénermi pripravili dobrú taktiku. 

„S trénermi cez voľný deň sledujeme videá a snažíme sa vypichnúť, čo vidíme. Proti Aryne to bolo, že som chcela stále meniť rytmus. Keď s ňou hráte na rovnaké miesto, tak sú to ozaj rany. Nemala som ani toľko času niečo vymýšľať. Najlepšia rada asi bola mixovať hru a meniť tempo, čo jej rozhádzalo údery,“ opisovala Muchová pre isport.cz. 

Bol to dlhý súboj a na konci chytala kŕče do nôh. Na kurte lietala, bežala po každú loptičku. 

Tréner jej dáva voľnosť

Zaujímavosťou je, že Muchovú trénuje slovenský tréner Emil Miške. Začal s ňou spolupracovať, keď bola ako 20-ročná hráčka vo štvrtej stovke rebríčka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V jej DNA je nevyspytateľnosť, vraví slovenský tréner. Jeho zverenka bude hrať o titul na Roland Garros