Rajičovej vyšiel krátky program na ME skvelo, od bronzu ju delia necelé dva body

Nicole Rajičová.
Nicole Rajičová. (Autor: TASR)
TASR|23. jan 2019 o 15:32

Hugecová ďalej nepostúpila.

ME v krasokorčuľovaní 2019

Krátky program - ženy:

1.Alina ZagitovováRusko75,00 b
2.Sofia SamodurovováRusko72,88 b
3.Alexia PaganiniováŠvajčiarsko65,64 b
4.Viveca LindforsováFínsko65,61 b
5.Nicole RajičováSlovensko64,08 b
6.Laurine LecavalierováFrancúzsko63,29 b
30.Silvia HugecováSlovensko44,33 b

MINSK. Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová po výbornom výkone postúpila zo stredajšieho krátkeho programu do piatkových voľných jázd na majstrovstvách Európy v Minsku.

Dvadsaťtriročná dvojnásobná olympionička, ktorá obhajuje v Minsku šieste miesta z predchádzajúcich šampionátov v Ostrave a Moskve, predviedla piaty najlepší program.

Jej krajanka Silvia Hugecová obsadila v Arene Minsk 30. miesto a zostala pred bránami finále.

Rajičová mala dlhšiu prestávku

Najlepší krátky program ukázala olympijská víťazka a obhajkyňa zlata Alina Zagitovová z Ruska. Tá na druhé miesto odsunula krajanku Sofiu Samodurovovú, tretia pôjde do piatkových voľných jázd Švajčiarka Alexia Paganiniová.

Rajičová predviedla viac ako kvalitný výkon. Po tom, ako si v poolympijskej sezóne dala dlhšiu prestávku, sa čakalo, v akom svetle sa ukáže.

Zverenka trénerov Igora Krokavca a otca Toma Rajiča to zvládla výborne, išla čisto a s istotou predviedla všetky nahlásené komponenty na požadovanej úrovni.

Kombinácia trojitého lutzu s dvojitým rittbergerom naledovaná trojitým rittbergerom a neskôr dvojitým axelom ju zaradila na priebežné druhé miesto.

Z neho síce po dojazde sexteta z poslednej rozjazdke podľa očakávania o čosi klesla, no stále je v reálnej hre o obhajobu výborných umiestnení z predchádzajúcich ME.

Hugecová jazdila lepšie na tréningoch

"Nečakala som takúto skvelú jazdu. Samozrejme, mám to natrénované, ale som prekvapená, že nielenže to mám ešte v sebe, ale zajazdila som si osobné maximum. Som veľmi spokojná a šťastná," povedala štrnásta žena zo zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu.

Hugecová pred rokom v Moskve postúpila do voľných jázd z 22. miesta, napokon skončila 24. V Minsku nepodala výkon podľa jej predstáv.

"Nebolo to, ako som si to predstavovala. Lepšie som jazdila na tréningoch. Bola som trošku nervózna a stuhnutá, ale poučila som sa z týchto pretekov. Úvodná kombinácia, trojitý rittberger s dvojitým, bola dobrá, ale pred salchowom som nemala dostatočnú rýchlosť a urobila som len dvojitý," priznala Hugecová.

"Trošku som sa zľakla a aj pred axlom som zle vyskočila. Budem tvrdo makať, aby som nabudúce lepšie zajazdila. Ešte ma čakajú MS juniorov, kde by som chcela postúpiť do voľných jázd," uviedla 18-ročná Slovenka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Rajičovej vyšiel krátky program na ME skvelo, od bronzu ju delia necelé dva body