Räikkönen možno nahradí vo Ferrari Alonsa

(Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2013 o 14:59

Španiel Fernando Alonso by mohol zamieriť do tímu Red Bull Racing, kde by nahradil odchádzajúceho Austrálčana Marka Webbera.

SPA. V rámci seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 sa črtajú po sezóne prestupy dvoch bývalých majstrov sveta.

Český portál isport.cz informuje o možnom návrate Fína Kimiho Räikkönena do Ferrari, Podľa fínskej tlače už dostal druhý jazdec v priebežnom poradí seriálu Räikkönen z Lotusu od predstaviteľov Ferrari ponuku nahradiť Alonsa.

Možnej výmene nahráva podľa spomenutého webu aj fakt, že obaja pretekári nie sú spokojní s momentálnou situáciou vo svojich tímoch. Räikkönenovi údajne mešká výplata, Alonso sa viac ráz sťažoval na pomalé vozidlo Ferrari. Na júlovú otázku novinárov o vhodnom darčeku k narodeninám Alonso odpovedal: "Monopost Red Bull." Po Veľkej cene Maďarska sa predstavitelia Red Bullu stretli s Alonsovým agentom. "Ani si nepamätám, či sme diskutovali o španielskom víne alebo Red Bulle," vyhlásil žartovne konzultant rakúskeho tímu Helmut Marko na margo predmetného stretnutia.

Ferrari by mohlo angažovať na uvoľnený post práve Räikkönena. Fínsky jazdec získal v roku 2007 ako člen Ferrari svoj jediný titul majstra sveta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Räikkönen možno nahradí vo Ferrari Alonsa