V detstve čistil záchody a stále sa sťahoval. Teraz žije svoj futbalový sen

Raheem Sterling (vľavo) nemal jednoduché detstvo.
Raheem Sterling (vľavo) nemal jednoduché detstvo. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|13. júl 2018 o 16:07

Chodil do triedy, kde bolo šesť žiakov a traja učitelia.

BRATISLAVA. Vyzerá presne ako jej otec. Má vypnutý hrudník a beží ako víchor okolo domu. Popritom si spieva svoju obľúbenú pesničku.

Mo Salah! Mo Salah! Mo Salah! Salahhhhh la la la la la la la!

Sú to slová, ktoré fanúšikovia Liverpoolu spievajú na počesť egyptského futbalistu Mohameda Salaha.

„Moja dcéra je trochu drzá. Mama ma varovala, že sa to stane. V šiestich rokoch začínajú deti ukazovať svoj vzdor,“ tvrdí pre portál Players Tribune anglický futbalista Raheem Sterling, hráč Manchester City.

Na Jamajke hrajú futbal v daždi

Sterling je rodákom z Jamajky. Keď mal dva roky, zavraždili mu otca. Neskôr sa jeho mama rozhodla odísť do Anglicka, aby svojim deťom zabezpečila lepší život.

„Spolu so sestrou sme žili u babičky v Kingstone. Bola úžasná, ale v detstve chce mať každý pri sebe mamu. Vďaka Bohu, že som mal futbal. Spomínam si, ako sme hrali v kalužiach vody. Na Jamajke sa nikto neskrýva vo vnútri, keď prší,“ hovorí Sterling.

Svoju rodnú krajinu opustil, keď mal päť. So sestrou sa presťahovali do Londýna za mamou, ktorá pracovala ako upratovačka v hoteloch.

„Nikdy nezabudnem, ako sme sa budili v piatok ráno o piatej a chodili jej pomáhať. Sestre som vždy hovoril, že toalety čistí ona, ja mám na starosti posteľnú bielizeň,“ spomína.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»V detstve čistil záchody a stále sa sťahoval. Teraz žije svoj futbalový sen