Nadal gratuloval Federerovi. Počas posledného roka si počínal lepšie ako ja, priznal

Rafael Nadal už nie je svetovou jednotkou.
Rafael Nadal už nie je svetovou jednotkou. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. feb 2018 o 17:39

Švajčiar vystriedal Španiela na poste svetovej jednotky.

BRATISLAVA. Španielsky tenista Rafael Nadal na diaľku pogratuloval svojmu odvekému švajčiarskemu rivalovi Rogerovi Federerovi k pondelňajšiemu návratu na post lídra singlového renkingu po viac ako piatich rokoch.

"Nepotreboval sa znova stať jednotkou na to, aby dokázal, čo znamená pre tenis. To, čo sa mu podarilo, je veľmi náročné. Blahoželám mu," vyhlásil Španiel v rámci sobotňajšieho mediálneho termínu na Malorke.

Video sa objavilo na webe.

"Rebríček neklame a on si počas ostatných dvanástich mesiacov počínal o čosi lepšie ako ja," uznal 31-ročný ľavoruký Malorčan, od 19. februára už druhý v hodnotení.

Nadal dodal, že rebríček už preňho nie je prioritou: "Strávil som medzi najlepšími dvoma veľa rokov. Byť prvý, tretí či piaty už pre mňa nie je zásadným rozdielom. Čo ma teší, je schopnosť súperiť a získavať trofeje. Nebudem bojovať primárne o to, aby som sa znova dostal na vrchol. Budem bojovať o čo najvydarenejšiu sezónu. Ak z tohto vyvstane šanca vrátiť sa úplne nahor, potom okej," povedal Nadal.

Víťaz vlaňajších grandslamových turnajov Roland Garros a US Open Nadal zo zdravotných dôvodov 21. januára nedohral piaty set štvrťfinále Australian Open proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi. Natiahnutý bedrový sval medzitým už má v poriadku a smeruje na budúcotýždňový turnaj v Acapulcu.

"To zranenie sa udialo nešťastnou náhodou. Cestujem do Mexika a na následné americké turnaje v Indian Wells a Miami vysoko motivovaný, potom príde antuková časť sezóny. Celá tá fáza je pre mňa veľmi dôležitá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal gratuloval Federerovi. Počas posledného roka si počínal lepšie ako ja, priznal