Mysľou bude trénerom, srdcom so súperom. Proti Nadalovi bude jeho strýko

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|28. máj 2022 o 10:25

Rafal Nadal a Félix Auger-Aliassime budú hrať proti sebe na Roland Garros.

PARÍŽ. Podobná situácia už na tohtoročnom Roland Garros nastala. Marián Vajda mal pre svojho zverenca Alexa Molčana vymýšľať taktiku, ako zdolať Novaka Djokoviča, ktorého viedol 15 rokov a stál pri každom jeho úspechu.

Tentokrát to však bude ešte osobnejšie.

Rafaela Nadala viedol dlhé roky jeho strýko Toni. V podstate bol pri prvých tenisových krokoch dnes už rekordéra v počte grandslamových titulov.

Potom Nadala priviedol k zisku šestnástich grandslamových trofejí z celkových 21. Bol najúspešnejším trénerom v histórii, kým ho neprekonal Vajda, ktorý doviedol Djokoviča k dvadsiatim trofejam.

Cesty strýka a synovca Nadalovcov sa však v roku 2017 rozišli. Nadal vtedy tvrdil, že jeho strýko sa viac chce sústrediť na tenisovú akadémiu a na svoju rodinu.

V roku 2021 sa však strýko vrátil, do tímu ho pozval Félix Auger-Aliassime. Bolo jasné, že raz to príde a Toni Nadal bude stáť v úlohe súpera svojho synovca.

Nadal: Sme hlavne rodina

Trvalo to však dlhšie ako v prípade dvojice Vajda - Djokovič, ktorá sa stretla na kurte ešte v ten mesiac, ako Molčan ohlásil novú trénerskú posilu.

Stretnutie Nadala a Augera-Aliassimeho nastane na mieste, kde Španiel so strýkom slávil najviac úspechov - na Roland Garros.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mysľou bude trénerom, srdcom so súperom. Proti Nadalovi bude jeho strýko