Radwanská nevyužila príležitosti, smeruje do Budapešti

SITA|23. jan 2008 o 08:48

MELBOURNE 23. januára (SITA) - Poľka Agnieszka Radwanská v stredu vo svojom prvom grandslamovom štvrťfinále dostala na Australian Open v Melbourne lekciu od Slovenky Daniely Hantuchovej. "Vlani v Zürichu ...

MELBOURNE 23. januára (SITA) - Poľka Agnieszka Radwanská v stredu vo svojom prvom grandslamovom štvrťfinále dostala na Australian Open v Melbourne lekciu od Slovenky Daniely Hantuchovej. "Vlani v Zürichu som ju zdolala vo dvoch setoch, ale dnešok bol iný. Hrala veľmi dobre a ja som urobila nejaké tie chyby. Mala som veľa príležitostí, ale zostali nevyužité. V rozhodujúcich chvíľach pomohli Daniele jej skúsenosti," uznala 18-ročná Krakovčanka. Ďalšie príčiny prehry 2:6, 2:6 pomenovala takto: "Posielala mi dlhé údery, takže ma tlačila ďaleko za základnú čiaru - bolo veľmi ťažké poradiť si s tým. V takýchto zápasoch potrebujem počínať si agresívnejšie.Skúšala som všetko možné, najmä v závere duelu, ale súperka to sústavne zvládala lepšie. Dobre podávala i returnovala. Drobnej nervozity, ktorú som pociťovala pred stretnutím, som sa priamo na dvorci zbavila, ale nebol to môj deň. Azda nabudúce. Celkovo som však s mojím účinkovaním spokojná. Zdolala som dve Rusky, obe nasadené."

Dvojnásobná juniorská grandslamová víťazka A. Radwanská (Wimbledon 2005 a Roland Garros 2006), ktorá je mimo kurtu známa aj ako chovateľka potkanov Flippyho a Floppyho, v 3. kole pripomenula svoj vlaňajší newyorský triumf nad Mariou Šarapovovou, keď vyradila svetovú dvojku Svetlanu Kuznecovovú. V osemfinále zdolala Naďu Petrovovú, ktorú kedysi trénoval Agnieszkin otec Robert, hoci prehrávala už 1:6, 0:3. Teraz smeruje do Budapešti na turnaj I. skupiny euroafrickej zóny Pohára federácie, kde by sa budúci týždeň teoreticky mohli objaviť aj Srbky Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová, Švajčiarka Patty Schnyderová, domáca Ágnes Szávayová, Bieloruska Viktoria Azarenková, Holanďanka Michaella Krajiceková, Slovinka Katarina Srebotniková, Dánka Caroline Wozniacká či Rumunka Ioana Raluca Olarová. Staršia zo sestier Radwanských by sa k 28. januáru mala posunúť z 28. priečky v rebríčku WTA Tour na 21. miesto.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Radwanská nevyužila príležitosti, smeruje do Budapešti