Queens Park Rangers do novej sezóny pod vedením Dowieho

SITA|14. máj 2008 o 13:37

LONDÝN 14. mája (SITA, AP) - Ďalším trénerom, ktorý sa pokúsi doviesť anglický futbalový klub Queens Park Rangers späť do najvyššej súťaže, je Iain Dowie. Bývalý útočník severoírskej reprezentácie prevezme ...

LONDÝN 14. mája (SITA, AP) - Ďalším trénerom, ktorý sa pokúsi doviesť anglický futbalový klub Queens Park Rangers späť do najvyššej súťaže, je Iain Dowie. Bývalý útočník severoírskej reprezentácie prevezme náročnú úlohu ambicióznych majiteľov od Luigiho Di Cania, ktorý sa z osobných dôvodov vracia späť do Talianska iba osem mesiacov od začiatku pôsobenia v druholigovom klube. Dowie podpísal na Loftus Road zmluvu na dva roky. Vo svojej trénerskej kariére viedol Charlton, Crystal Palace, Oldham a Coventry.

Queens Park Rangers sú ašpirantom na titul najbohatší klub na Britských ostrovoch, podiel v ňom odkúpil Lakshmi Mittal, líder rebríčka britských miliardárov, a dvojica mužov z prostredia formuly 1 Bernie Ecclestone a Flavio Briatore. Vďaka investíciám už do kádra pribudli brankár Radek Černý z Tottenhamu či obranca Peter Ramage z Newcastlu. Obaja majú v budúcej sezóne zvýšiť šance Rangers na postup do Premier League, v tomto ročníku skončil tím na 14. mieste tabuľky The Championship, istý čas dokonca bojoval o zotrvanie v druhej najvyššej súťaži.


Nachádzate sa tu:
Domov