Prvý tréning pod taktovkou Hyravého, odchádza Pospíšil

SITA|15. jún 2007 o 11:51

RUŽOMBEROK 15. júna (SITA) - Ako predposledný tím zo všetkých 12 účastníkov budúcoročnej edície najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/08 začal v piatok svoju letnú prípravu MFK Ružomberok.

O 10.00 h predpoludním privítali na prvom tréningu 27 hráčov do poľa a troch brankárov výkonný a finančný riaditeľ Liptákov Milan Varchola, zástupca majoritného akcionára Dušan Tittel a generálny sekretár klubu Jozef Rošťák. "Predĺžené dovolenky majú dvaja hráči - Igor Žofčák a Martin Laurinc. Prvý tréning viedol asistent trénera Viliam Hyravý, pretože nový hlavný kormidelník Přemysl Bičovský má spolu s ďalším asistentom Pavlom Chaloupkom ešte povinnosti vo svojom doterajšom pôsobisku v českých druholigových Blšanoch. Okrem týchto troch spomenutých koučov dopĺňa realizačný tím ešte tréner brankárov Milan Penksa," povedal pre agentúru SITA vedúci mužstva Michal Mertinyák.

Futbalisti štvrtého tímu Corgoň ligy zo sezóny 2006/07 absolvujú počas letného prípravného obdobia len jedno sústredenie. "Bude to taký herno-kondičný pobyt, keďže máme k dispozícii len veľmi krátky čas na prípravu, museli sme to nejako spojiť. Svoj hlavný stan rozložíme v Kamenných Žehroviciach v okrese Kladno od nedele 17. júna do soboty 23. júna. Posledný deň sústredenia nás čaká aj prvý prípravný zápas, v Blšanoch nastúpime proti Viktorii Plzeň," vysvetlil Michal Mertinyák. Okrem tohto duelu odohrá držiteľ cenného double (víťazstvo v lige aj v Slovenskom pohári) z ročníka 2005/06 ešte štyri prípravné zápasy, generálkou na nastávajúcu sezónu bude v sobotu 7. júla na domácom štadióne pod Čebraťom súboj proti prvoligovému Tatranu Prešov. Zaujímavosťou je, že štyri dni predtým, v utorok 3. júla sa zverenci českého lodivoda Přemysla Bičovského stretnú so slovenskou reprezentáciou do 21 rokov.

Z hráčskeho kádra zatiaľ definitívne odchádzajú len dvaja obrancovia - Čech Jiří Pospíšil, ktorý v Ružomberku začínal ešte počas trénerského pôsobenia Erika Bogdanovského a Peter Majný, ktorý bol na Liptove na hosťovaní zo Starej Ľubovne. "Vedenie tímu ponúklo Pospíšilovi možnosť pokračovať u nás v pozícii hráča alebo aj ako funkcionára, on sa však napokon rozhodol odísť. Prípravu začali hráči A-tímu doplnení o končiacich dorastencov a niekoľkých futbalistov z B-mužstva. Nový tréner chce najskôr vidieť všetkých svojich zverencov a až potom sa rozhodne, s kým nebude počítať. Teraz síce nemá možnosť byť v Ružomberku, bude mať však k dispozícii DVD-nahrávky z tréningov. Určite sa plánujeme aj posilniť, predovšetkým na ľavej strane obrany, no určite aj na iných postoch," skonštatoval Michal Mertinyák a zároveň dodal, že 57-ročný Přemysl Bičovský sa spolu s asistentom Pavlom Chaloupkom pridajú k mužstvu v nedeľu počas prvého dňa sústredenia.

Po majstrovskej sezóne prišlo pre Ružomberok mierne vytriezvenie v podobe štvrtej priečky, zástupca majoritného akcionára Dušan Tittel to však nepovažuje za katastrofu: "Myslím si, že veľa mužstiev by chcelo v Corgoň lige skončiť tak ako my. Nepovedal by som, že to bola zlá sezóna, len nie všetko nám vyšlo podľa predstáv. V novom ročníku chceme predovšetkým predvádzať atraktívny futbal, na ktorý budú diváci chodiť s radosťou. Nestanovujeme si konkrétne ciele v podobe napríklad celkového 2. miesta, myslím si, že by to nebolo správne. Neplánujeme robiť veľké zásahy do mužstva, či už smerom dnu alebo von, káder by sme chceli doplniť len dvoma alebo tromi hráčmi."


Prípravné zápasy MFK Ružomberok pred začiatkom Corgoň ligy 2007/2008:

23. 6. o 11.00 h: Viktoria Plzeň (ČR, v rámci sústredenia v Kamenných Žehroviciach /ČR/, hrať sa bude v Blšanoch)

27. 6.: SV Mattersburg (Rak., niekde na rakúsko-slovenských hraniciach)

30. 6. o 16.00 h: MFK Zemplín Michalovce (I. liga, doma)

3. 7.: reprezentácia SR "21" (doma)

7. 7. o 18.00 h: generálka pred štartom Corgoň ligy proti FC Tatran Prešov (I. liga, doma)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prvý tréning pod taktovkou Hyravého, odchádza Pospíšil