Prezidentský pohár: Do finále postúpili Pečovského tím a bývalí ligisti Prešova

Dulova Ves sa teší z postupu do finále.
Dulova Ves sa teší z postupu do finále. (Autor: TJ ŠM)
Ivan Mriška|19. apr 2023 o 22:49

Pohárová súťaž číslo dva mala na programe zápasy semifinále.

BRATISLAVA. Amatéri vyzvú najlepšie tímy na Slovensku. Slovnaft Cup je unikátna súťaž, v ktorej proti sebe stoja tímy z rozdielnych svetov.

Od štvrtého, piateho kola je však zväčša záležitosťou ostrieľaných profesionálov.

Funkcionári SFZ a ObFZ Nitra preto prišli s novinkou. Vytvorili pohárovú súťaž, v ktorej sa dedinský klub dostane až do finále.

Prezidentský pohár je akousi pohárovou súťažou číslo dva na Slovenku. Hrajú ho výlučne víťazi oblastných súťaží, právo štartu má 38 šampiónov oblastných futbalových zväzov.

Prvé dva ročníky boli pre pandémiu koronavírusu zrušené. Na jar roku 2023 tak spoznáme úplne prvého držiteľa trofeje.

Postup do finále si vybojovali MFK Bytča, ktorá v semifinále zdolala šiestoligový FC MOSAP Klasov 2:0 a TJ ŠM Dulova Ves, ktorá porazila OŠK RENOP Liptovská Teplá 2:1 po pokutových kopoch.

Bytča je víťazom ObFZ Žilina. Aktuálne pôsobí v krajskej šiestej lige, kde je na druhom mieste. Za Bytču pravidelne nastupuje bývalý reprezentant Slovenska a legenda MŠK Žilina Viktor Pečovský, ktorý odohral proti Klasovu celých deväťdesiat minút.

Góly za domácich dávali v 52. minúte z pokutového kopu Peter Puček a v 57. minúte Jakub Kucej. Zápas sledovalo 350 divákov.

Väčšia dráma sa konala v Dulovej Vsi, kde domáci šiestoligista vyhrával od 55. minúty po zásahu Petra Jačišina. V 62. minúte však za takisto šiestoligovú Liptovskú Teplú vyrovnal Martin Matula a kopali sa pokutové kopy.

Hrdinom Dulovej Vsi, za ktorú hrá viacero bývalých ligistov Prešova, sa stal brankár Martin Kapraľ. Ten zneškodnil dve penalty hostí a zabezpečil svojmu tímu postup do finále. Zaujímavosťou je, že Kapráľ ešte predvlani chytal za treťoligový Vranov nad Topľou.

Premiérové finále Prezidentského pohára sa uskutoční v stredu 10. mája o 17:00 h. Dejisko finálového zápasu zatiaľ známe nie je.

Víťaz Prezidentského pohára získa päťtisíc eur, zdolaný finalista 2 500 eur.

Prezidentský pohár - semifinále – streda:

Bytča - Klasov 2:0 (0:0)

Góly: 52. Puček (11m), 57. Kucej.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Dulova Ves - Liptovská Teplá 1:1 (0:0), 4:2pk

Góly: 55. Jačišin - 62. Matula.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prezidentský pohár: Do finále postúpili Pečovského tím a bývalí ligisti Prešova