Pôjde o dôležité body a preteky. Vlhová počas sviatkov tvrdo trénovala

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|26. dec 2022 o 08:00

Pri prvom štarte vo Svetovom pohári sa v rakúskom stredisku umiestnila na jedenástom mieste.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová strávila vianočné sviatky v kruhu rodiny v Taliansku. 

„Budeme trénovať, aj relaxovať. Pripravujeme sa na Semmering, pred ním je tvrdý tréning a pôjdeme si spolu aj zalyžovať. Čaká nás ťažký trip, po Semmeringu nasleduje Kranjska Gora a Flachau. 

Nechceme nechať nič na náhodu, pôjde o dôležité body a o dôležité preteky," prezradil pre TASR Igor Vlha pred odchodom zo Slovenska. 

„Budem oddychovať a najmä všetci budeme spolu, spojím príjemné s užitočným. Cez Vianoce zrelaxujem, ale budem sa aj pripravovať," uviedla slovenská lyžiarka. 

Stále je medzi najlepšími

Neďaleko slovenských hraníc sa uskutoční trojdňové podujatie. Športovkyňu roka 2022 čakajú v Semmeringu dvoje pretekov obrovského slalomu a jeden slalom. Do strediska presunuli aj zrušený obrovský slalom zo Söldenu. 

SP v Semmeringu

Utorok 27. december:

Obrovský slalom - 1. kolo 10:00, 2. kolo 13:00

Streda 28. december:

Obrovský slalom - 1. kolo 10:00, 2. kolo 13:00

Štvrtok 29. december:

Slalom - 1. kolo 15:00, 2. kolo 18:30

V technických disciplínach má Vlhová vyrovnané výsledky. Štyrikrát obsadila tretie miesto a dvakrát štvrté. V priebežnom hodnotení slalomu jej patrí tretia priečka. Na čele je Mikaela Shiffrinová spoločne s Wendy Holdenerovou.

„Sínusoida v slalome je hole-dole. Petra mala výbornú predchádzajúcu slalomovú sezónu a nečakajme, že to takto bude stále. Stále je však medzi najlepšími a to je dobre. 

Mala pekné jazdy, netreba tomu prikladať váhu, že bola tretia. Rozostup je malý. Je to individuálny šport, jedna malá chybička rozhoduje," konštatoval otec.

Pred vianočnými sviatkami sa olympijská šampiónka predstavila aj v rýchlostných disciplínach v St. Moritzi. Preteky poňala tréningovo. Na ťažkej zjazdovke Corviglia sa predstavila prvýkrát a neznalosť trate sa ukázala ako hlavná nevýhoda. 

Slovenka nedokončila oboje preteky, do ktorých nastúpila. 

„Petra sa potrebovala dostať do rýchlosti, to nám vyšlo. Potrebuje jazdiť aj rýchlosti a nie je nič lepšie, ako takéto preteky. Celá príprava smeruje k Meribelu k majstrovstvám sveta," povedal Igor Vlha. 

Premiéra priniesla pekné body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Pôjde o dôležité body a preteky. Vlhová počas sviatkov tvrdo trénovala