Ideme do pekla, vraví Weiss. V Slovane sa pokúsi o životný úspech

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
Michal Šášky|15. aug 2023 o 07:00

Slovenský majster zvedie zápas roka bez kľúčového muža.

BRATISLAVA. Hrá sa už tretie kolo kvalifikácie európskych súťaží a Slovan Bratislava je stále v Lige majstrov. Situácia, akú klub nezažil deväť rokov.

Naposledy v sezóne 2014/15 čelil Šeriffu Tiraspoľ. Belasý dres si vtedy ešte obliekali Igor Žofčák, Marko Milinkovič, Juraj Halenár, Seydouba Soumah či Richard Lásik.

Mužstvo pod vedením Františka Straku postúpilo do play-off Ligy majstrov. Najprv doma vyhralo 2:1 a v odvete uhralo bezgólovú remízu.

Dnes je Slovan v inej situácii. Prvý zápas doma prehral 1:2 a proti Maccabi Haifa, ktorý vlani dokázal zdolať Juventus v skupinovej fáze Ligy majstrov, má ťažkú úlohu.

Odvetný duel je na programe v utorok 15. augusta s výkopom o 19.00 h (20.00 h miestneho času). Priamy prenos vysiela RTVS Šport a internetová platforma Voyo.

Čo sa v texte dozviete:

  • Prečo opäť chýba kapitán Weiss? Kto ho môže zastúpiť?
  • Aké problémy má hviezda, ktorú nepredali za milión?
  • Dostane šancu tínedžer? Bude tréner opäť riskovať?
  • Weiss zmenil rétoriku. Kto si v Slovane len vetrá trenky?

Slovan sa naladil prvým ligovým víťazstvom, v 3. kole triumfoval v Skalici (2:1). Tréner Vladimír Weiss starší však opäť mužstvo kritizoval.

Jeho príhovor pred zápasom nemal veľkú odozvu na ihrisku. Šetril ešte väčší počet hráčov ako obvykle, naposledy sa mu to totiž vypomstilo.

Nebol ani na palube

V Košiciach nastúpili z najsilnejšej jedenástky napríklad Borjan, Kucka, Wimmer či Abubakari. Prakticky všetci menovaní boli v zápase ošetrovaní.

O týždeň proti Banskej Bystrici hrali Borjan, Wimmer, Abubakari, ale aj Vladimír Weiss, ktorý dohrával so sebazaprením.

V Skalici hral z menovaných iba Wimmer. V bránke stál tínedžer Hrdina, kapitánom bol odchovanec Lichý, na hrote navrátilec Strelec.

Borjan, Čavrič, Kašia, Pauschek, Savvidis, Kucka či Weiss neboli ani na lavičke, duel sledovali z tribúny. Nie všetci však pre oddychu pred zápasom roka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ideme do pekla, vraví Weiss. V Slovane sa pokúsi o životný úspech