Sagan má šancu na etapový hetrik a sté víťazstvo v kariére

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Juraj Buch|10. aug 2017 o 08:55

Peter Sagan má veľmi dobrú šancu na dosiahnutie víťazného hetriku.

LANAKEN. Slovenská cyklistická hviezda Peter Sagan dnes môže zažiť významný míľnik svojej kariéry.

Na pretekoch BinckBank Tour 2017, ktoré pokračujú 4. etapou, zabojuje o víťazný etapový hetrik a zároveň aj o jubilejný stý triumf profesionálnej kariéry v cestnej cyklistike.

Štart aj cieľ etapy bude v belgickom meste Lanaken, okolo ktorého pelotón absolvuje trať dlhú 155 kilometrov. Online prenos z etapy sa začína o 12:40 h, najrýchlejší jazdci by do cieľa mali doraziť približne o 16:30 h.

Peter Sagan teraz doslova lieta a má pri sebe tím, ktorý mu dokáže pripraviť potrebnú pozíciu. V minulosti mu "vláčik" z kolegov vpredu chýbal, teraz pracuje skvele. Stý triumf je na dohľad.


ciclismointernacional.com

Víťazný hetrik a stý triumf

Ide o terén s vlnitým profilom, čo by opäť malo vyhovovať slovenskému dvojnásobnému majstrovi sveta, ktorý sa v drese Bora-Hansgrohe môže spoľahnúť na dobre pracujúcich kolegov.

Sagan má teda veľmi dobrú šancu dosiahnuť na podujatí víťazný etapový hetrik, keď triumfoval v úvodnej a včerajšej tretej etape.

Zároveň ho od jubilejného stého víťazstva delí už lej jeden vydarený špurt. Skvelá vizitka za necelých sedem sezón v profipelotóne.

Líder bodovacej súťaže

Na BinckBank Tour 2017 je dvadsaťsedemročný Slovák priebežným lídrom bodovacej súťaže v celkovom poradí figuruje na štvrtej pozícii s minimálnou stratou štyroch sekúnd na vedúceho Švajčiara Stefana Künga v službách BMC.

Centrom etapy je mesto Lanaken, kde sa štartuje aj končí. Pelotón prejde cez tri rôzne okruhy po miernych pahorkoch.

BinckBank Tour
BinckBank Tour (Autor: cycling-info.sk)

V poslednej tretine etapy absolvujú cyklisti dvakrát okruh s dĺžkou 27 kilometrov.

Očakáva sa, že všetka snaha o úniky bude neúspešná a pred cieľom sa vpredu sformuje silný rad jazdcov pripravených na šprint.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan má šancu na etapový hetrik a sté víťazstvo v kariére