V tretej etape bude Sagan favoritom, vyhral ju aj minulý rok

Tento rok na pretekoch Okolo Poľska bojoval o triumf aj Peter Sagan.
Tento rok na pretekoch Okolo Poľska bojoval o triumf aj Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zoran Boškovič|9. aug 2017 o 08:02

BinckBank Tour 2017 pokračuje treťou etapou.

BRATISLAVA. V stredu je na programe 3. etapa BinckBank Tour 2017 v Holandsku. V utorkovej upršanej deväťkilometrovej časovke išiel Peter Sagan ako posledný.

S nepriazňou počasia bojoval skvelo, prišiel sedemnásty. Etapa bola poznačená pádmi, Sagan sa však udržal v boji o celkové prvenstvo. Prepadol sa na ôsme miesto a na čele priebežného celkového poradia ho nahradil víťaz 2. etapy Stefan Kung.

V 3. etape bude Sagan opäť jedným z favoritov. Cyklisti pôjdu z Blankenberge do Ardooie dovedna 138 kilometrov.

"Šprintérom urobí radosť profil tretej etapy. Desiatykrát v sérii sa bude finišovať v meste Ardooie, čo je zárukou hromadného dojazdu pelotónu," informuje portál cycling-info.sk.

Sagan etapu vyhral minulý rok

Tretia etapa je podobná tej prvej. V nej Sagan triumfoval až po zhliadnutí cieľovej fotografie. Menší únik bude mať šancu na útok, na významný náskok nebude mať nárok.

Víťazom etapy bude takmer určite jeden z elitných šprintérov. Marcel Kittel, André Greipel aj Peter Sagan majú skvelú formu, takže by sa mohlo rozhodovať medzi nimi.

Víťazi 3. etapy z predošlých rokov:

2016 - Peter Sagan

2015 - Tom Boonen

2014 - Nacer Bouhanni

Slovenský dvojnásobný majster sveta túto etapu ovládol aj minulý rok.

"Keď sa pozriete na víťazov etapy z minulých rokov, pochopíte, aký typ jazdca vyhrá. Cyklisti musia byť nebojácni a rýchli," píše David Hunter z Ciclismo International.

Na začiatku tejto sezóny nebolo jasné, či sa Sagan dobre zladil s novým tímom. V ostatných mesiacoch však Bora-Hansgrohe v kľúčových momentoch skvelo pracuje pre svojho lídra.

Keď sa to zopakuje aj v stredajšom hromadnom finiši, Sagan bude najväčším favoritom. "Bora urobila skvelú prácu už v pondelok, keď mu pomohla až k víťazstvu v etape," pokračuje Hunter.

Finiš by mal byť suchý

Časovka v 2. etape odštartovala v priaznivom počasí, neskôr sa však pokazilo. Aj preto sa poradie na čele prakticky až do konca nemenilo.

Etapa bola poznačená častými pádmi. Na zemi skončili napríklad časovkársky špecialista Tony Martin, no etapu dokončil. Künga už v náročných podmienkach nik nezdolal.

Tretia etapa na BinckBank Tour 2017.
Tretia etapa na BinckBank Tour 2017. (Autor: Ciclismo International)

S takýmto počasím musel bojovať aj Sagan, ktorý vyštartoval posledný. Sedemnáste miesto bolo preto dobrým výsledkom.

"Myslím si, že vzhľadom na počasie môžem byť s dnešným výsledkom spokojný. Nie je jednoduché pretekať sa v takýchto podmienkach, zvlášť, keď nie sú rovnaké pre všetkých. Nič sa nedá robiť, aj taký je šport. Som celkom spokojný, predovšetkým ma teší, že som nespadol v tom lejaku," uviedol Sagan na facebooku.

V stredu by malo opäť spŕchnuť, ale iba počas poludnia. Záver by mal byť už suchý.

V celkovom poradí je ôsmy

Prvú etapu tesne vyhral, v druhej bol sedemnásty. Peter Sagan je priebežnom celkovom poradí ôsmy. Na prvého Stefana Künga stráca pätnásť sekúnd.

Výsledky BinckBank Tour 2017
Výsledky BinckBank Tour 2017 (Autor: SME)

„Nemám žiadne konkrétne očakávania. Ale chcem sa ukázať čo najlepšie s mojím tímom,“ vravel majster sveta pre web pretekov.

Na BinckBank Tour má dvojnásobný majster sveta veľmi dobrú šancu.

Favoritovi jarných klasík vyhovuje, že holandské preteky ich pripomínajú prakticky každý deň.

Navyše už minulý týždeň na Okolo Poľska 2017 ukázal, že má po diskvalifikácii na Tour de France 2017 skvelú formu.

"Sagan je favoritom na celkové víťazstvo, ak vezmeme do úvahy jeho talent. Nedávno predvádzal výborné výkony na Okolo Poľska, máme sa teda na čo tešiť," dodáva Cyclingnews.

Minulý rok Sagan vyhral 3. etapu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V tretej etape bude Sagan favoritom, vyhral ju aj minulý rok