Štartuje BinckBank Tour, favoritmi prvej etapy sú Sagan, Kittel či Démare

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|7. aug 2017 o 09:41

V minulosti boli známe pod názvom Eneco Tour. Sagan štartuje na ďalších 7-etapových pretekoch.

BRATISLAVA. Vlani skončil v celkovom poradí tretí. Na víťazného Holanďana Nikiho Terpstru stratil slovenský cyklista Peter Sagan minútu, dostal sa pred neho aj Belgičan Oliver Naesen. Vtedy boli preteky známe ešte pod názvom Eneco Tour.

Tento rok sa podujatie koná pod názvom BinckBank Tour. Sagan okrem celkového tretieho miesta a dvoch etapových víťazstiev obhajuje aj dres pre víťaza bodovacej súťaže. Ten získal aj na nedávnych pretekoch Okolo Poľska.

To najlepšie z Eneco Tour 2016:

BinckBank Tour sú zaradené do kalendára World Tour, majú sedem etáp a vyhovujú klasikárom. Medzi najväčších favoritov na celkový triumf patrí okrem Sagana aj Greg van Avermaet či obhajca Terpstra. Ďalšími sú Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Lars Boom ako aj Sep Vanmarcke.

1. etapa BinckBank Tour:

Štartuje o 12:20, jazdci budú finišovať približne o 16:30.

Vysiela Eurosport.

Sledovať môžete online s nami >>

Prvá etapa je rovinatá, meria necelých 170 kilometrov a cyklisti počas nej pôjdu na holandských cestách z Bredy do Venray. O víťazovi etapy by sa malo rozhodovať v záverečnom šprinte. Etapa štartuje dnes o 12:20, do cieľa by mali cyklisti prísť okolo 16:30.

Hoci Sagan patrí medzi favoritov už v prvej etape, veľké šance sa dávajú najmä Nemcom Marcelovi Kittelovi a Andrému Greipelovi. O víťazstvo by mal zabojovať aj Francúz Arnaud Démare či bratia Van Poppelovci, s ktorými Sagan pretekal aj v Poľsku.

Okrem Sagana bude reprezentovať tím Bora-Hansgrohe aj druhý Slovák Michael Kolář.

Profil prvej etapy BinckBank Tour 2017.
Profil prvej etapy BinckBank Tour 2017. (Autor: sport.be)
Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Štartuje BinckBank Tour, favoritmi prvej etapy sú Sagan, Kittel či Démare