Prešov na sústredenie do Luhačovíc, v pláne tri duely

SITA|4. júl 2008 o 19:06

PREŠOV 4. júla (SITA) - Futbalisti nováčika najvyššej slovenskej súťaže 1. FC Tatran Prešov odcestovali v piatok popoludní do Luhačovíc, kde sa ubytovali v hoteli Vega. Moravské kúpeľné mestečko bude ...

PREŠOV 4. júla (SITA) - Futbalisti nováčika najvyššej slovenskej súťaže 1. FC Tatran Prešov odcestovali v piatok popoludní do Luhačovíc, kde sa ubytovali v hoteli Vega. Moravské kúpeľné mestečko bude pred blížiacim sa začiatkom Corgoň ligy 2008/2009 (úvodné kolo: 19. júla) miestom herného sústredenia Šarišanov. "Prejdeme na cyklus anglického týždňa, okrem kvalitných zápasov budeme dobre regenerovať, absolvujeme aj technicko-taktické tréningy," citovala slová trénera Tatrana Romana Pivarníka klubová internetová stránka.

V rámci pobytu by sa malo kormidelníkom "zeleno-bielych" postupne vykryštalizovať a finalizovať zloženie zostavy. "Mám už predstavu o šiestich či siedmich menách v základnej jedenástke. Budeme však chcieť stabilizovať zostavu. Mužstvo dostaneme počas sústredenia do zápasovej záťaže, každý hráč bude mať šancu ukázať svoje kvality. Veľkú konkurenciu máme medzi stredopoliarmi, kde je viacero alternatív. Problém vidím v obrane, kde nemáme zdvojené posty."

Na Prešovčanov čakajú tri prípravné duely proti českým súperom - v sobotu 5. júla v Nekakoniciach pri Luhačoviaciach s druholigovým 1. FC Slovácko (na lavičke je nový slovenský kouč Ladislav Jurkemik) a následne s dvoma účastníkmi Gambrinus ligy: v utorok 8. júla s FC Tescoma Zlín a v sobotu 12. júla so Sigmou Olomouc.

"Ubytovanie sme si zabezpečili v tichom prostredí, budeme tam mať absolútny pokoj a ideálne podmienky na prípravu. Luhačovice sú známym tréningovým strediskom, kam chodí veľa českých klubov. Súperi ako Slovácko, Zlín či Sigma Olomouc nás v prípravných dueloch určite dobre preveria," doplnil hlavný tréner prvého mužstva Tatrana Roman Pivarník.

Rezervný prešovský tím, doplnený o niekoľkých "áčkarov", sa pod vedením Jozefa Džubaru predstaví v sobotu 5. júla na Memoriáli Štefana Hronca v Kokave nad Rimavicou. Tento kombinovaný tím Tatrana si predpoludním od 9.00 h zmeria sily s MFK Rimavská Sobota (I. liga) a následne nastúpi v dueli o umiestnenie buď proti ŽP Šport Podbrezová (I. liga) alebo proti tímu REAC Budapešť (Maď.-I. liga).


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov na sústredenie do Luhačovíc, v pláne tri duely