Prešov chce ísť vyššie zo súčasného 7. miesta v tabuľke

SITA|24. feb 2010 o 13:13

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov prezimovali na 7. mieste corgoňligovej tabuľky, teda na tej priečke, na ktorej ako nováčik skončili v uplynulej sezóne najvyššej slovenskej súťaže.

PREŠOV. Podľa slov generálneho riaditeľa klubu Jozefa Petríka Šarišania, ktorých rozpočet je na kalendárny rok 2,3 milióna eur, nechcú rozprávať o konkrétnych cieľoch. So súčasným kádrom by však radi poskočili o nejaký stupienok v tabuľke vyššie, frontálnejšie posilnenie mužstva by malo prísť na rad v lete.

V kádri Tatrana nenastali veľké zmeny, základ tímu zostal pokope. Prestupom zimného obdobia v Prešove je získanie brankára Jabuba Diviša, ktorého polročné hosťovanie z SK Slavia Praha sa zmenilo na 3,5-ročný kontrakt. "Som rád, že sa všetko vyriešilo v celkom rozumnej dobe. Mal som teda čas na prípravu s tímom, v ktorom budem, dúfam, pravidelne hrávať. Na jeseň som bol v Prešove veľmi spokojný - po športovej, aj súkromnej stránke. Mám veľkú radosť z toho, že v Tatrane môžem pokračovať," uviedol 23-ročný talentovaný brankár. Okrem J. Diviša mal byť ďalším prestupovým úlovkom do prešovského košiara útočník Zoltán Bognár z Dunajskej Stredy. "Veci sa však vyvinuli tak, že celú záležitosť bude v najbližšom čase musieť riešiť rozhodcovský súd SFZ," informoval športový riaditeľ 1. FC Tatran Prešov Erik Bogdanovský.

Na stredajšej tlačovej konferencii si hlavný tréner prešovského klubu Roman Pivarník pochvaľoval začiatok prípravy v domácom prostredí, vyzdvihol januárový pobyt v Kúpeľoch Nový Smokovec. Na margo februárového herného ladenia formy na prírodných trávnikoch v Turecku kouč Tatrana skonštatoval: "Oproti predošlým pobytom v krajine polmesiaca sme tento rok termín herného sústredenia posunuli o týždeň neskôr. Zvyčajne sme sa vracali dva týždne pred jarnou časťou súťaže, teraz sme prišli sedem dní pred ostrým štartom Corgoň ligy. Rozhodli sme sa tak zámerne, aj s ohľadom na vývoj počasia u nás. Tým pádom sme záverečnú fázu prípravy ladili viac do zápasového rytmu. V nejakých veľkých objemoch sme v Beleku na prírodných trávnikoch nepracovali. Zameriavali sme sa skôr na kvalitu tréningov a herných činností. Myslím si, že toto svoj účel splnilo. S výnimkou prvých hodín po príchode, keď sme kvôli víchrici museli improvizovať a preložiť aj prvý prípravný duel, nám v ostatných dňoch počasie prialo."

Prešov začína jarnú časť Corgoň ligy v sobotu 27. februára v Trnave. "Spartak má vyhrievaný trávnik. My zasa z Turecka na kvalitných povrchoch dosť natrénované i nahrané. Dúfam teda, že to v súboji proti Trnave zúročíme."

Kapitán prešovského mužstva Ján Papaj aj za spoluhráčov tvrdil: "Patrí sa poďakovať vedeniu klubu, pretože počas celej prípravy sme mali vytvorené po každej stránke výborné podmienky. Spestrením boli behy na lyžiach na Štrbskom Plese. V Turecku sme zasa hrali na solídnych trávnikoch s veľmi dobrými súpermi z kvalitných európskych líg. Odohrali sme s nimi vyrovnané partie. Chlapci si plnili tréningové povinnosti na sto percent. Vyhýbali sa nám vážnejšie zranenia. Pred jarnou ouvertúrou si trúfame a veríme, že jar bude v našom podaní ešte lepšia ako jeseň. Základ mužstva zostal pohromade, čo by malo byť zárukou našej väčšej zohratosti.“

Zverenci trénera Romana Pivarvníka odohrali v rámci zimnej prípravy trinásť stretnutí, z toho štyri na spomenutom tureckom sústredení. Prešovčania zvíťazili dovedna deväťkrát, štyri razy ťahali za kratší koniec.

Futbalisti Tatrana postupne zdolali Moldavu nad Bodvou 4:0 (góly: Mariano Bernardo 2, Guba, Piter-Bučko), Rimavskú Sobotu 5:1 (Bognár, Ižvolt, Guba, Jurčo, Juan Pedro), Michalovce 1:0 (Jurčo), Krásnu nad Hornádom 2:0 (Hanek, M. Poliaček), Ružomberok "B" 3:2 (Ižvolt, M. Poliaček, Piter-Bučko), Spišskú Novú Ves 4:1 (Guba 2, Vršajevič, Juan Pedro), Dolný Kubín 1:0 (Josl). Nasledovala prehra v Nyíregyháze 0:1 gólom z jedenástky a pred odchodom do Turecka zostal Tatran na štíte poľského tímu Nowy Sacz (1:2, Vršajevič). V tureckom Beleku podľahol Prešov rumunskému Brašovu 1:2 (Mariano Bernardo), zvíťazil nad Sigmou Olomouc 2:0 (Mariano Bernardo, Katona), nad ukrajinskou Vorsklou Poltava 1:0 (Josl) a pred odchodom domov podľahol poľskej Lechii Gdansk 0:3.

Zmeny v kádri 1. FC Tatran Prešov:

Odchody: Khaled Al Rashidi, Pozo Muňoz (Šp.), Marek Penksa, Petr Kobylík, Jozef Čertík (odišli už priebehu jesene), Matúš Pekár (zostane na hosťovaní v Prievidzi), Pavol Cicman (Dolný Kubín), Michal Krajník (Duslo Šaľa).

Príchody: Jakub Diviš (prestup z SK Slavia Praha/ČR), Zoltán Bognár (DAC - v štádiu riešenia).

Káder 1. FC Tatran Prešov pred jarnou časťou Corgoň ligy 2009/2010:

Brankári: Jakub Diviš, Ján Mucha st., Martin Poloha

Obrancovia: Michal Ščasný, David Čep, Marián Farbák, Michal Hanek, Tomáš Josl.

Stredopoliari: Ján Papaj, Matej Ižvolt, Michal Piter-Bučko, Miroslav Poliaček, Jaroslav Prekop, Peter Katona, Avdija Vršajevič, Martin Pribula, Juan Pedro.

Útočníci: Jonathan Mariano Bernardo, Pavol Jurčo, Dávid Guba, Ľuboš Belejík (mal v úmysle zmeniť dres, ale zostáva v klube).

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Roman Pivarník

Asistenti trénera: Jozef Daňko, Jozef Kostelník

Tréner brankárov: Jaroslav Belejčák

Kondičný tréner: Pavol Mlynár

Vedúci mužstva: Jozef Košút

Lekári: Július Svätojánsky, Ján Mirilovič, Peter Cvengroš

Fyzioterapeut: Pavol Mušinský

Masér: Vladimír Šarišský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov chce ísť vyššie zo súčasného 7. miesta v tabuľke