Liverpool zvíťazil aj bez hviezd, Arsenal so šťastím bodoval

Diogo Jota (vpravo) sa teší zo streleného gólu.
Diogo Jota (vpravo) sa teší zo streleného gólu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|22. nov 2020 o 15:18

Everton prerušil negatívnu sériu.

LONDÝN. Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v zápase 9. kola najvyššej anglickej súťaže nad Leicestrom City 3:0 a v tabuľke sa bodovo dotiahli na vedúci Tottenham, ktorý má lepšie skóre.

Domáci sa na Anfield Road ujali vedia v 21. minúte, keď si strelil vlastný gól severoírsky obranca Jonny Evans. Ešte v prvom polčase zvýšil náskok Diogo Jota a v závere duelu spečatil výsledok Brazílčan Roberto Firmino.

Liverpool zvládol dôležitý duel, hoci mu chýbal zranený Virgil van Dijk či egyptský útočník Mohamed Salah, ktorý mal pozitívny test na koronavírus.

Londýnsky Arsenal dosiahol prvú remízu v sezóne, keď sa jeho stretnutie na pôde Leedsu United skončilo bez gólov.

Hostia boli favoritom, no aj kvôli zbytočnému vylúčeniu Nicolasa Pépého v 52. minúte, mal viac gólových šancí nováčik Premier League.

Dvakrát nastrelil konštrukciu brány a niekoľkokrát sa zaskvel brankár Bernd Leno. Arsenal je v tabuľke na 11. mieste, Leeds o tri priečky za ním.

V úvodnom nedeľňajšom dueli zdolal Everton domáci Fulham 3:2.

Iba z lavičky náhradníkov sledoval neúspešné vystúpenie svojho tímu slovenský brankár Marek Rodák, ktorý má v tejto sezóne na konte stále jediný ligový štart. V úvodnom kole chytal v dueli s Arsenalom (0:3).

Hostia viedli po prvom polčase 3:1, pričom dvakrát sa strelecky presadil Dominic Calvert-Lewin. Po zmene strán mohli domáci znížiť, ale Portugalčan Ivan Cavaleiro nepremenil pokutový kop.

V 70. minúte už len upravil skóre duelu Ruben Loftus-Cheek.

Everton po troch prehrách za sebou zabodoval naplno. Na konte má 16 bodov a v tabuľke je priebežne šiesty, Fulham aktuálne figuruje na 17. priečke.

Uspeli aj futbalisti West Hamu, ktorí zdolali Sheffield United 1:0. V 56. minúte rozhodol o osude stretnutia útočník Sebastien Haller.

Sheffield naďalej zostáva s jedným bodom na poslednom mieste tabuľky, pričom ide o vôbec najhorší štart v histórii Premier League.

Premier League - 9. kolo:

  • FC Fulham - FC Everton 2:3 (1:3)

Góly: 15. Reid, 70. Loftus-Cheek - 1. a 29. Calvert-Lewin, 35. Doucoure

/M. Rodák (Fulham) bol na lavičke náhradníkov/

  • Sheffield United - West Ham United 0:1 (0:0)

Gól: 56. Haller

  • Leeds United - Arsenal Londýn 0:0

ČK: 52. Pépé (Arsenal)

  • FC Liverpool - Leicester City 3:0 (2:0)

Góly: 21. Evans (vlastný), 41. Jota, 86. Firmino

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool zvíťazil aj bez hviezd, Arsenal so šťastím bodoval