Rodákov spoluhráč je hitom internetu, zbabral penaltu

Ademola Lookman (Fulham) zahráva pokutový kop.
Ademola Lookman (Fulham) zahráva pokutový kop. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|8. nov 2020 o 06:55

Angličan zlyhal v nadstavenom čase.

VIDEO: Penalta od času 5:30 min

LONDÝN. Anglický futbalista Ademola Lookman pred začiatkom tejto sezóny zmenil klub, keď z Lipska zamieril do londýnskeho Fulhamu.

Pri svojom prvom štarte v základnej zostave gólom zariadil bod na pôde Sheffieldu United (1:1) a zopakovať to mohol aj v derby proti West Hamu.

V pridanom čase si po faule na Toma Cairneyho postavil loptu na biely bod, no stav 0:1 z pohľadu Fulhamu platil aj o niekoľko sekúnd neskôr.

Lookman totiž kľúčový moment zápasu absolútne nezvládol.

Dvadsaťtriročný útočník chcel svojim zakončením napodobniť legendárneho Antonína Panenku, ale loptu podkopol veľmi slabo. Nedôrazný pokus smeroval do stredu bránky a brankár Lukasz Fabianski poľahky zasiahol.

"Chlapec urobil chybu, to je jasné. Môžete nepremeniť penaltu, ale určitým spôsobom. Keď ju idete zahrať takto, musíte skórovať.

Keď ste mladý, musíte sa učiť rýchlo. Nebudem sa vyhýbať tejto chybe, som nahnevaný a on (Lookman) tiež," povedal tréner Fulhamu Scott Parker, cituje ho aj web standard.co.uk.

Penaltové zlyhanie sa okamžite stalo hitom na sociálnych sieťach.

"Lookman, to nemôžeš urobiť v zostupovej bitke. Určite nie za stavu 0:1, keď máš posledný kop v zápase. Prísna lekcia," napísal na twitteri Alex Pattle, športový novinár britského denníka The Independent.

Klub, v ktorom pôsobí slovenský brankár Marek Rodák, utrpel už šiestu prehru v aktuálnom ligovom ročníku.

V tabuľke mu patrí 17. priečka, pričom od pásma zostupu ho delí jediný bod.

O osude zápasu rozhodol len zopár mínút pred Lookmanovým penaltovým pokusom český stredopoliar Tomáš Souček. V súťažnom zápase sa presadil po takmer štyroch mesiacoch.

Aj vďaka nemu patrí West Hamu aktuálne 11. miesto tabuľky s bilanciou tri výhry, dve remízy a tri prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rodákov spoluhráč je hitom internetu, zbabral penaltu