Chelsea dostala od nováčika päťku, v šlágri kola uspel Liverpool

Útočník Callum Robinson prekonáva brankára Chelsea Edouarda Mendyho.
Útočník Callum Robinson prekonáva brankára Chelsea Edouarda Mendyho. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|3. apr 2021 o 15:48 (aktualizované 3. apr 2021 o 20:52)

Zápas na Stamford Bridge poznačilo vylúčenie.

LONDÝN. Futbalisti West Bromwich Albion prekvapujúco zvíťazili v sobotnom zápase 30. kola najvyššej anglickej súťaže na ihrisku FC Chelsea 5:2. Nováčik súťaže tak dosiahol prvý triumf po troch dueloch.

Domáci sa dostali do vedenia v 27. minúte, keď skóroval Christian Pulisic. O dve minúty neskôr však putoval do šatne po druhej žltej karte Thiago Silva, čo výrazne ovplyvnilo ďalší priebeh stretnutia. 

Koniec Tuchelovej série

Hostia ešte do prestávky otočili skóre na svoju stranu. V nadstavenom čase sa dvakrát v priebehu dvoch minút presadil Matheus Pereira.

Po zmene strán hostia opäť udreli dvakrát v krátkom slede. V 63. minúte zvýšil na 3:1 Callum Robinson a o päť minút neskôr pridal ďalší gól Mbaye Diagne.

Domáci skorigovali zásluhou Masona Mounta, no posledné slovo mal WBA, keď v nadstavenom čase strelil svoj druhý gól Robinson.

Hráči Chelsea prehrali prvýkrát pod vedením nemeckého trénera Thomasa Tuchela, ktorý v januári vystriedal klubovú legendu Franka Lamparda. Zaujímavosťou je, že v predošlých siedmich zápasoch neinkasovali ani raz. 

Citizens aj Liverpool uspeli vonku

Líder tabuľky Manchester City úspešne zvládol tretí duel v sérii, keď triumfoval na trávniku Leicestru City 2:0. O svojom víťazstve rozhodol v druhom polčase, keď sa presadili Benjamin Mendy a Gabriel Jesus. 

Na čele tabuľky má náskok sedemnástich bodov pred mestským rivalom United. 

V šlágri kola uspel FC Liverpool, ktorý zdolal Arsenal 3:0. V prvom polčase gól nepadol, hoci mali hostia už vtedy výraznú územnú prevahu. 

Ako kľúčové sa ukázalo byť nasadenie Dioga Jotu, ktorý strelil dva góly. Medzi ne sa ešte vtesnal presný zásah egyptského kanoniera Mohameda Salaha.

Na desiate miesto tabuľky sa po víťazstve 2:1 nad Sheffieldom Unitedom posunul Leeds. Smoliarom zápasu bol skúsený obranca Phil Jagielka, ktorý si v 49. minúte strelil vlastný gól a ten rozhodol o prehre jeho tímu. 

Premier League - 30. kolo: 

Chelsea - West Bromwich Albion 2:5 (1:2)

Góly: 27. Pulisic, 71. Mount - 45.+2 a 45.+4 Pereira, 63. a 90.+1 Robinson, 68. Diagne, ČK: 29. Silva (Chelsea) po druhej ŽK.

Leeds - Sheffield United 2:1 (1:1)

Góly: 12. Harrison, 49. Jagielka (vlastný) - 45.+2 Osborn

Leicester City - Manchester City 0:2 (0:0)

Góly: 58. Mendy, 74. Gabriel Jesus

Arsenal - Liverpool 0:3 (0:0)

Góly: 64. a 82. Jota, 68. Salah

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea dostala od nováčika päťku, v šlágri kola uspel Liverpool