Môže Leicester získať ďalší titul? Ich výkon bol devastačný, vraví expert

Jamie Vardy.
Jamie Vardy. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. nov 2020 o 13:18

Skvelý Vardy strelí v priemere viac než gól na zápas.

LEEDS. Iba jeden deň sa ohrial Tottenham Hotspur na druhej priečke Premier League. Vystriedal ho na nej Leicester City, ktorý po skvelom výkone vyhral v Leedsi 4:1 a je len jeden bod za Liverpool FC.

Zverenci Brendana Rodgersa majú zo siedmich zápasov päť víťazstiev, z toho štyri z ihrísk súperov, čo je zatiaľ stopercentný zásah.

A v Anglicku sa už začína špekulovať, či majú na to, aby zopakovali svoj šokujúci celkový triumf zo sezóny 2015/2016.

"Ľudia sa začínajú pýtať: môžu vyhrať celú Premier League? Môžu. Ich výkon proti Leedsu bol devastačný. Bolo to potvrdenie toho, že sú naozaj dobrí," myslí si Chris Sutton, šampión Premier League z roku 1995 v drese Blackburnu Rovers a aktuálne expert stanice BBC Radio 5.

"Zatiaľ sa o titule ani nebavme, v tejto fáze súťaže to nemá cenu," vyhlásil tréner Rodgers.

Vardy bol pri troch góloch

Až v troch góloch Leicesteru mal prsty Jamie Vardy. Pri prvých dvoch zásahoch si pripísal asistenciu a tretí gól sám strelil.

Pri tom prvom už v 2. minúte obohral brankára Leedsu Illana Mesliera a Harveymu Barnesovi naservíroval loptu tak, že 22-ročný stredopoliar zakončil do prázdnej bránky.

V 76. minúte zasa Vardy dostal ako na podnose loptu od Cengiza Ündera a zakončil do otvoreného priestoru bez brankára - 1:3.

Zostávajúce dva góly hostí strelil Belgičan Youri Tielemans. Tridsatriročný Vardy má po siedmich zápasoch na konte osem gólov a suverénne vedie poradie kanonierov Premier League.

Richards: Vardy je nenahraditeľný

Niekdajší reprezentant má priemer 1,33 gólu na zápas a celkovo na jeden gól potrebuje 68 minút. Celkovo mal podiel na 13 góloch svojho tímu v posledných 12 zápasoch v najvyššej anglickej súťaži.

"Momentálne je nenahraditeľný, nočná mora pre obrancov súpera. Pamätám si, ako som proti nemu hral ešte v drese Aston Villy a v prvom polčase som ho ustrážil. Bol som silnejší ako on, ale po zmene strán sa to zmenilo.

Zatiaľ čo mne dochádzal dych, jeho intenzita neustávala. Bol čoraz silnejší. A obrancovia dodnes nevedia, ako proti nemu hrať," skonštatoval Micah Richards, niekdajší obranca Manchestru City, ktorý vlani po sérii zranení ukončil kariéru.

Sutton: Je nemožné zachytiť jeho pohyb

Ďalšie slová chvály na Vardyho pridal aj Chris Sutton: "Všetko je to o jeho pohybe a predvídaní. Je prakticky nemožné zachytiť jeho pohyb a myšlienky. Je to brilantný spôsob hry stredného útočníka.

Leicester City aktuálne vyrovnal svoj najlepší štart do najvyššej súťaže v klubovej histórii. V sezóne 2000/2001 mal rovnako 15 bodov zo 7 zápasov.

V majstrovskej sezóne 2015/2016 mal Leicester po 7. kole na konte 12 bodov za 3 víťazstvá a 3 remízy. Rovnako prvýkrát sa im podarilo vyhrať každý z úvodných štyroch zápasov vonku.

"Ich hra na súperových trávnikoch je mimoriadne efektívna. Súperom spôsobujú veľké škody," doplnil Sutton.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Môže Leicester získať ďalší titul? Ich výkon bol devastačný, vraví expert