Liverpool ukončil čakanie na výhru i na gól, v šlágri zdolal Tottenham

Sadio Mané z Liverpool FC.
Sadio Mané z Liverpool FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. jan 2021 o 23:20

Liverpool vyhral po piatich zápasoch bez triumfu.

Premier League - 20. kolo

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 1:3 (0:1)

Góly: 49. Höjbjerg - 45.+4 Firmino, 47. Alexander-Arnold, 65. Mane

Rozhodoval: Martin Atkinson. ŽK: 30. Bergwijn - 24. Th. Alcantara, 50. N. Phillips

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Rodon, Dier, B. Davies – Aurier (46. Winks), Ndombèlé, P.-E. Höjbjerg, Doherty – Bergwijn (81. Bale), Kane (46. Lamela), Son Heung-min

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip (46. N. Phillips), J. Henderson (C), Robertson – Wijnaldum, Th. Alcântara (78. Jones), Milner – M. Salah, Firmino (87. Origi), Mané

LONDÝN. Futbalisti Liverpool FC zvíťazili vo štvrtkovom šlágri 20. kola anglickej Premier League na ihrisku Tottenhamu Hotspur 3:1 a posunuli sa na štvrté miesto tabuľky.

Hráči Liverpoolu majú na konte 37 bodov, šiesty Tottenham o štyri menej, no zápas k dobru.

Skóre otvoril Firmino

Prestížny duel mal v úvode rýchly spád a už v tretej minúte mohlo byť 1:1. Sadio Mane však v tutovke ľavačkou zle trafil loptu a na druhej strane neplatil gól Sona Heunga-Mina pre milimetrový ofsajd, ktorý odhalil VAR.

V ďalších minútach mali viac z hry hostia, no na gólové šance sa čakalo až do záveru polčasu.

V 43. minúte pokazil Manemu radosť brankár Hugo Lloris, no senegalský útočník si to vynahradil v nadstavenom čase, keď si v šestnástke spracoval loptu a posunul ju na gól Robertovi Firminovi - 0:1.

Jeho prihrávka prešla pomedzi Llorisa a Erica Diera, ktorí zaváhali a spoliehali sa na zákrok toho druhého. Liverpool tak ukončil štvorzápasové čakanie na gól v Premier League.

Kane si poranil členok

Tottenham vybehol po prestávke na trávnik už bez Harryho Kanea, ktorý si v úvode zápasu poranil členok, dvakrát ho ošetrovali a nakoniec nemohol pokračovať. Aj druhý polčas mal divoký začiatok, no už s gólmi.

V 47. minúte Lloris len vyrazil Maneho strelu a Trent Alexander-Arnold poslal loptu z prvej do siete.

Neprešli ani dve minúty, keď Steven Bergwijn nabil Pierreovi-Emileovi Höjbjergovi a ten strelou spoza šestnástky znížil na 1:2.

Liverpool sa tretíkrát tešil v 56. minúte, rýchly brejk zakončil Mohamed Salah, ale jeho zásah neplatil, keďže VAR odhalil Firminovu ruku v zárodku akcie.

Liverpool však nepoľavil v útočných snahách, bol aktívnejší a odmena prišla v 65. minúte. Po centri z pravej strany chyboval v šestnástke Joe Rodon, keď mu prepadla lopta, a Mane v šanci nezaváhal - 1:3.

Hostia v ďalších minútach bez problémov kontrolovali dianie na ihrisku a ukončil päťzápasové čakanie na výhru v Premier League. Tottenham prehral v lige prvýkrát od 20. decembra.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool ukončil čakanie na výhru i na gól, v šlágri zdolal Tottenham