Liverpool zdolal v derby United, na čele má už šestnásťbodový náskok

Mohamed Salah po strelenom góle do siete Manchestru United.
Mohamed Salah po strelenom góle do siete Manchestru United. (Autor: Jon Super - TASR/AP)
TASR|19. jan 2020 o 19:47

Leicester podľahol Burnley.

LIVERPOOL. Anglický futbalový klub Liverpool FC zvíťazil v nedeľňajšom derby nad Manchester United 2:0, vyhral trinásty zápas v Premier League v sérii a na čele tabuľky má už 16-bodový náskok pred druhým manchesterským klubom City.

Tri body zabezpečil domácim holandský stopér Virgil van Dijk, ktorý v 14. minúte po rohovom kope poslal loptu hlavou pod brvno. V tretej minúte nadstaveného času stanovil konečný výsledok po úniku egyptský útočník Mohamed Salah.

Liverpool naposledy v lige nebodoval naplno 20. októbra, keď remizoval na pôde Manchestru United 1:1.

V prebiehajúcej sezóne Premier League vyhral všetky ostatné zápasy a na konte má 64 bodov. Druhé City ich nazbieralo 48, tretí Leicester o tri menej. Piaty Manchester United stráca na Liverpool už 30 bodov.

"Ďalší výnimočný moment. Užívame si svoju hru a víťazstvá. Dôležité je zostať hladný po úspechu a túžiť dosiahnuť stále viac," uviedol kapitán Liverpool FC Jordan Henderson na webe BBC Sport.

"Je to úľava, že sme zvíťazili. Najmä v prvom polčase sme dominovali a mohli streliť aj tri góly. V 85-90 percentách tohto zápasu sme boli lepší, ale druhý gól prišiel až na konci. Moji hráči dnes hrali s úžasnou energiou," pochválil svoj tím Jürgen Klopp.

"Sme veľmi sklamaní. Tento výsledok sme si nezaslúžili. Za stavu 0:1 mohol vyrovnať Anthony Martial. To tam malo padnúť," skonštatoval obranca Manchestru United Luke Shaw.

V prvom nedeľnom zápase zvíťazili hráči Burnley nad Leicesterom 2:1, keď v druhom polčase otočili zo stavu 0:1.

Premier League 2019/2020 - 23. kolo

  • FC Burnley - FC Leicester City 2:1 (0:1)

Góly: 56. Wood, 79. Westwood - 33. Barnes

  • FC Liverpool - FC Manchester United 2:0 (1:0)

Góly: 14. van Dijk, 90.+3 Salah

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool zdolal v derby United, na čele má už šestnásťbodový náskok