Sklamaný Klein po prehre v UFC: Je to šport, viem to prijať

Ľudovít Klein a Mike Trizano na vážení.
Ľudovít Klein a Mike Trizano na vážení. (Zdroj: MMA Junkie)
Daniel Stankovič|9. máj 2021 o 11:32 (aktualizované 9. máj 2021 o 13:45)

Zástupca trnavského klubu Spartakus Fight Gym v UFC prehral po vyrovnanom zápase.

LAS VEGAS. Tretiu prehru profesionálnej kariéry MMA a premiérovú v najprestížnejšej organizácii sveta UFC si dnes nad ránom pripísal slovenský bojovník Ľudovít Klein.

Zo zápasu s Michaelom Trizanom, kde bol Slovák podľa kurzov stávkových kancelárií jasným favoritom, sa napokon stala tesná dráma, ktorú musel rozhodnúť až verdikt bodových rozhodcov.

Ten prisúdil tesné víťazstvo na stranu amerického zápasníka. V prospech Trizana rozhodol predovšetkým jeho nátlaková hra a výborné tretie kolo, pričom v prvých dvoch sa rozhodcovia podľa svojich bodových lístkov úplne nezhodli.

Prehra z ktorej sa môže veľa naučiť

Tretia prehra v kariére 26-ročného Slováka tak znamená prerušenie jeho osemzápasovej víťaznej šnúry, ktorú držal od októbra 2017. 

Nech už išlo o prehru s Aidanom Leem na škrtenie alebo knokautový pád s Igorom Tarytsom, veľkou prednosťou Kleina bolo vždy to, že sa z nich dokázal poučiť a vychytať prípadné chyby v zápasení. 

Práve štýl Trizana bol niečo, s čím sa doteraz na takejto úrovni ešte mladý Slovák nestretol.

Klein spolu s jeho hlavným trénerom Attilom Véghom to napriek prvotnému sklamaniu vidia ako ďalšiu motiváciu na ceste bojovníka.

Ahojte priatelia, pozdravujem vás. Už asi viete ako dopadol zápas, prehral som na body, čo ma veľmi mrzí, pretože pripravený som bol fantasticky. V súboji mi nevychádzali veci, čo som mal natrénované a ktoré som tam chcel predviesť.

Súper bol nachystaný kvalitne, mám od neho aj peknú pečiatku (monokel pod pravým okom, pozn. red.). Je to šport, viem prijať prehru, aj keď som naozaj sklamaný, pretože som tam išiel pre víťazstvo. Dám sa dokopy a do tréningu sa opriem ešte o viac,“ vyjadril sa historicky prvý slovenský zápasník v UFC Klein.

V podobnom duchu berie prehru aj Kleinov tréner a legendárny slovenský zápasník Attila Végh.

Zápas bohužiaľ nevyšiel podľa našich predstáv. Prehra znamená len to, že si z nej musí vziať pozitíva a poučiť sa. Teraz si dá 2-3 týždne oddych a vráti sa naspäť silnejší. Ďakujeme všetkým za podporu, takže hlavu hore a ideme ďalej. Takýto je šport MMA,“ dodáva Végh.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Sklamaný Klein po prehre v UFC: Je to šport, viem to prijať