Proti Francúzom bude chytať Rybár, v prvom útoku nastala zmena

Hráči Slovenska počas tréningu na MS v hokeji 2019.
Hráči Slovenska počas tréningu na MS v hokeji 2019. (Autor: Marko Erd SME)
TASR|17. máj 2019 o 10:57

Štart Christiána Jaroša je otázny.

KOŠICE. Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj piaty zápas na MS v Košiciach v piatok proti Francúzsku v bránke s Patrikom Rybárom.

V prvom útoku sa vedľa Tomáša Tatara a Richarda Pánika predstaví na pozícii centra Libor Hudáček, ktorý vymenil Michala Krištofa.

Na piatkovom rannom rozkorčuľovaní boli na ľade iba brankári Patrik Rybár a Denis Godla a útočníci Tomáš Zigo a Dávid Bondra. Godla s Bondrom do zápasu s Francúzskom nezasiahnu, obaja tak stále čakajú na prvý štart na tohtoročnom šampionáte.

Nie je dôvod trestať ho za zápas s Kanadou. Keby sme ho nepostavili, tak by mi to tak pripadalo.


Ján Lašák

Proti Francúzsku pôjde do bránky Rybár. "Nie je dôvod trestať ho za zápas s Kanadou. Keby sme ho nepostavili, tak by mi to tak pripadalo. Marek Čiliak bude dvojka," povedal tréner brankárov Ján Lašák.

Slováci nastúpia na svoj piaty zápas na šampionáte s malými zmenami. Na pozícii centra sa v prvom útoku predstaví Libor Hudáček, vymení Michal Krištofa. "Áno, môžem to potvrdiť," povedal pre TASR asistent trénera Michal Handzuš.

Otázny je štart Christiána Jaroša, ktorý vo štvrtok netrénoval s tímom. Po zápase s Nemeckom mal 23-ročný obranca menšie šrámy. "O jeho štarte sa rozhodne pred zápasom," prezradil Handzuš.

Predpokladaná zostava SR proti Francúzsku:

Slovensko: Rybár - Černák, Sekera, Fehérváry, Koch, Čajkovský, Marinčin, Jaroš - Pánik, Hudáček, Tatar - Studenič, Krištof, Nagy - Lantoši, Sukeľ, Daňo - Liška, Buc, Lunter - Zigo

MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019. (Autor: SME - Miro Mezei)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Francúzom bude chytať Rybár, v prvom útoku nastala zmena