Polícia bude preverovať Buressa

SITA|26. dec 2008 o 13:22

Polícia odniesla z domu hviezdy tímu zámorskej ligy NFL v americkom futbale New York Giants Plaxica Burressa pištoľ, pušku a náboje.

EAST RUTHERFORD. Polícia odniesla z domu hviezdy tímu zámorskej ligy NFL v americkom futbale New York Giants Plaxica Burressa pištoľ, pušku a náboje spoločne s nohavicami a teniskami, ktoré mal 31-ročný Američan oblečené v osudný večer 29. novembra, keď sa náhodne postrelil do nohy. Vyšetrovatelia sa snažia určiť, či sú zbrane v legálnej držbe. Zatiaľ je teda nejasné, či voči Burressovi vznesú ďalšie obvinenia. Jeho právny zástupca Benjamin Brafman sa k celej záležitosti nevyjadril. "Zatiaľ sme nemali možnosť preskúmať túto informáciu. Keď sa tak stane, až potom poskytneme ďalšie stanovisko," vyjadril sa Brafman pre agentúru AP s tým, že sa domnieva, že z bytu jeho mandanta odniesla polícia iba registrovanú pušku.

Rodák z Norfolku bude čeliť dvom obvineniam z nezákonnej držby zbrane po tom, ako sa v nočnom klube v latinskej štvrti Manhattanu postrelil do pravého stehna. Stalo sa to tak, keď náhodne vystrelila nelicencovaná pištoľ, ktorú mal víťaz Super Bowlu zo sezóny 2007/2008 zastrčenú za opaskom na svojich nohaviciach. Burress, ktorý v poslednom Super Bowle zachytil 35 sekúnd pred koncom rozhodujúcu nahrávku znamenajúcu víťazstvo 17:14 nad tímom New England Patriots, sa následne dal ošetriť v nemocnici a neskôr celý incident nahlásil aj na polícii. "Obri" hviezdu svojho tímu suspendovali na zvyšok sezóny a odmietli Burressovi vyplatiť bonus za podpísanie zmluvy v hodnote milión dolárov. Osmička draftu z roku 2000 prišla tento rok do konfliktu so zákonom už v máji, keď mala na Floride autonehodu. Z dokumentu k prípadu následne vyplynulo, že Burressovej poistke vypršala platnosť tri dni pred nehodou. Podľa poisťovne to bolo následkom toho, že zanedbával platenie poistného.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Polícia bude preverovať Buressa