Poliak Dariusz Dudka do francúzskeho Auxerre

SITA|26. jún 2008 o 13:25

KRAKOV 26. júna (SITA) - Poľský futbalový reprezentačný stredopoliar Dariusz Dudka s najväčšou pravdepodobnosťou zakotví vo francúzskom Auxerre. Poľský denník Przeglad Sportowy priniesol rozhovor s trénerom ...

KRAKOV 26. júna (SITA) - Poľský futbalový reprezentačný stredopoliar Dariusz Dudka s najväčšou pravdepodobnosťou zakotví vo francúzskom Auxerre. Poľský denník Przeglad Sportowy priniesol rozhovor s trénerom účastníka najvyššej francúzskej súťaže Jeanom Fernandezom, v ktorom kouč o prestupe z Wisly Krakov hovorí ako o hotovej veci.

"Telefonicky som hovoril s prezidentom klubu Jeanom-Claudom Hamelom a ten ma ubezpečil, že všetko je na najlepšej ceste. Dudka je už v Auxerre, treba už len dotiahnuť formality,“ cituje poľský denník francúzskeho kormidelníka. Kluby sa údajne ešte nedohodli na konkrétnej výške odstupného, ale tá by sa mala pohybovať v rozmedzí 2 až 2,5 milióna eur. "My sme o Dudku mali záujem už pred dvoma rokmi, ale vtedy sme sa nedohodli. Vlani sme sa k téme jeho prestupu vrátili, ale takisto sme nedokázali nájsť spoločnú reč s vedením Wisly. Celý ten čas sme ho sledovali. Videli sme ho v zápasoch poľskej ligy i reprezentácie. Jeho výkony nie sú pre nás žiadnym tajomstvom,“ zakončil Jean Fernandez.

Len pred niekoľkými dňami sa hovorilo o prestupe Dariusza Dudku do Feyenoordu Rotterdam. Jeho meno sa údajne objavilo na zozname hráčov, ktorých by nový tréner holandského tímu Gertjan Verbeek chcel zapracovať do svojho kádra. Futbalistu odporučil do pozornosti skautom kormidelník reprezentácie Poľska Leo Beenhakker, ktorý vo Feyenoorde pôsobil a získal s ním aj titul majstrov Holandska. Verbeekovi sa Dudka podľa poľského denníka páči najmä preto, že je univerzálnym hráčom, ktorý rovnako kvalitne dokáže hrať v strede poľa, na poste stopéra i krajného obrancu.

Nachádzate sa tu:
Domov