Pohár UEFA: FC Barcelona - Matador Púchov 8:0

SITA|15. okt 2003 o 23:39

BARCELONA 15. októbra (SITA) - Futbalisti Matadoru Púchov utrpeli v stredajšom odvetnom stretnutí 1. kola Pohára UEFA na slávnom Nou Campe debakel, keď domácemu tímu FC Barcelona podľahli vysoko 0:8.


Ronaldinho z tímu Barcelony sa teší z z tretieho gólu, ktorý strelil do bránky mužstva Matador Púchov, počas zápasu Pohára UEFA 15. októbra 2003 v Barcelone. TASR/AP.



Keďže v prvom vzájomnom stretnutí týchto súperov sa na ihrisku v Trnave zrodila remíza 1:1, na piatkový žreb 2. kola sa tešia favorizovaní hráči katalánskeho veľkoklubu.

Zápas sa odvíjal podľa očakávaného scenára. Futbalisti Barcelony si od úvodných minút vytvorili veľký tlak, ktorý premenili aj na góly v Bernadyho sieti. Hetrik v domácom drese zaznamenala brazílska hviezda Ronaldinho, dva presné zásahy zaznamenali kapitán Luis Enrique a Argentínčan Saviola a jeden gól pridal z priameho kopu Motta. Pre Barcelonu je to prvé víťazstvo v sezóne na domácom ihrisku.

Slovensko po vypadnutí Púchova už nemá podobne ako v minulom roku v Pohári UEFA po 1. kole ani jedného zástupcu. V stredu večer vypadol slovenský majster MŠK Žilina v dvojsúboji s holandským Utrechtom po zahanbujúcich výsledkoch 0:2 a 0:4. Artmedia Petržalka neprešla ďalej cez francúzsky Girondins Bordeaux, keď na Tehelnom poli nezmazala jednogólové manko z pôdy súpera (1:2) a remizovala 1:1.


FC Barcelona - Matador Púchov 8:0 (3:0)

Góly: 6., 20. a 57. Ronaldinho, 42. Motta, 63. a 75. Luis Enrique, 72. a 89. Saviola, ŽK: 18. Holčík, 81. Perniš (obaja Púchov), rozhodovali: Vollquartz - Pedersen, Hansen (Dán.), 29 000 divákov


Zostavy:

FC Barcelona: Rüstü - Gabri (61. Oscar), Puyol, Cocu, Van Bronckhorst - Luis Enrique, Gerard, Motta (78. Overmars), Luis Garcia - Ronaldinho (67. Iniesta) - Saviola

Matador: Bernady - Hricko, Ovad, Čvirik (71. Brisuda), Holčík - Majerník, Belák, Jambor, Talda - Breška (46. Beliančin), M. Nemec (59. Perniš)


Hviezdami nabitý domáci celok si od úvodných minút vynútil územnú prevahu a obrancovia Púchova nevedeli kam skôr skočiť. Skóre zápasu otvoril už v 6. minúte brazílsky majster sveta Ronaldinho, ktorý poslal za bránkovú čiaru odrazenú loptu po štandardnej situácii – 1:0. Púchovčanov gól akoby zaskočil a v následných minútach sa stiahli do hlbokej defenzívy. V prvom polčase sa zverenci Štefana Zaťka k vážnejšej šanci nedostali, strelecké pokusy z diaľky na Rüstüho bránku vyslali iba Talda a Belák. Brešku na hrote si obrancovia katalánskeho tímu dobre strážili. Naopak hráči Barcelony aj v sústredenej obrane hostí nachádzali diery. V 20. minúte zbehol po strane Gabri a poslal prízemný center do šestnástky. Obrana Púchovu nedostala loptu do bezpečia a Ronaldinho sa z hranice šestnástky presadil druhýkrát - 2:0. Následné pekné kombinácie, v ktorých sa ocitli Luis Enrique, Luis Garcia či Saviola zmenu skóre nepriniesli. Gólman Matadoru ťahal loptu zo siete až tri minúty pred prestávkou, keď ponad múr z priameho kopu presne trafil Motta. Do druhého polčasu už v púchovskom drese nenastúpil Breška. Obraz hry po prestávke sa nezmenil. Barcelona naďalej kontrolovala hru a priklincovala slovenský tím pred jeho pokutové územie. V 57. minúte predviedol svoje individuálne schopnosti Ronaldinho a dokonal svoj hetrik - 4:0. O šesť minút nato sa najlepší hráč na ihrisku presadil opäť a jeho center poslal do odkrytej bránky veterán Luis Enrique - 5:0. Turecký reprezentačný gólman Rüstü nemal pri svojej premiére pred divákmi na Nou Campe žiadne problémy a v druhom polčase si na loptu prakticky nesiahol. Gólový koncert domácich pokračoval v 72. minúte, keď sa presadil Saviola a o ďalšie tri minúty pridal ďalší zásah Luis Enrique. Skóre pečatil minútu pred koncom riadneho hracieho času Saviola.


Štefan Zaťko (tréner Púchova): "Prehra bohužiaľ predstihla všetky očakávania. Prejavila sa naplno kvalita nášho a súperovho kádra. My sme vpredu neboli vôbec nebezpeční, chýbala nám prechodová fáza a preto bola obrana preťažená. Realita je však taká, že proti tímu ako je Barcelona môžme uhrať dobrý výsledok iba výnimočne. V Trnave podalo celé mužstvo nadštandardné výkony, teraz hráči zlyhali ako tím a tým pádom sa nepresadili ani individuálne. Súper je však kvalitou niekde úplne inde ako my a dnes to dokázal naplno Ronaldinho."

Nachádzate sa tu:
Domov