Pohár UEFA: Artmedia začína s Panathinaikosom doma

Branislav Fodrek (vľavo) a Artashes Antonyan v súboji o loptu v odvetnom zápase 2. predkola pohára UEFA - FC Artmedia Petržalka - FC Mika.
Branislav Fodrek (vľavo) a Artashes Antonyan v súboji o loptu v odvetnom zápase 2. predkola pohára UEFA - FC Artmedia Petržalka - FC Mika. (Autor: SITA/Tomáš Benedikovič)
SITA|6. sep 2007 o 12:04

BRATISLAVA 6. septembra (SITA) - Aj keď podľa pôvodného vyžrebovania 1. kola hlavnej súťaže futbalového Pohára UEFA 2007/08, ktoré sa uskutočnilo v piatok 31. augusta v Monaku, mali hráči FC Artmedia ...

BRATISLAVA 6. septembra (SITA) - Aj keď podľa pôvodného vyžrebovania 1. kola hlavnej súťaže futbalového Pohára UEFA 2007/08, ktoré sa uskutočnilo v piatok 31. augusta v Monaku, mali hráči FC Artmedia Petržalka odohrať prvý duel na pôde gréckeho veľkoklubu Panathinaikosu Atény, je to napokon inak. "Bielo-čierni" nastúpia na úvodné stretnutie 1. kola európskeho pohára č. 2 vo štvrtok 20. septembra o 20.30 h pred vlastnými fanúšikmi a odveta je potom na programe netradične v utorok 2. októbra pravdepodobne o 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ) na Štadióne Apostolosa Nikolaidisa. "Ide o verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá pristúpi k takémuto rozhodnutiu v prípade, že viaceré kluby z jedného mesta či krajiny majú spoločný domáci termín. V tomto prípade padla voľba na náš dvojzápas s Panathinaikosom, pretože AEK Atény sa v žrebovaní ocitli po vyradení z 3. predkola Ligy majstrov a mali tak prednosť. Pre nás je to samozrejme trochu nevýhoda, pretože ak by sme hrali v prvom zápase v Grécku, mohli by nás trochu podceniť a mohli by sme uhrať priaznivý výsledok. V tomto prípade sa však trochu obávame diváckeho prostredia v aténskej odvete," povedal pre agentúru SITA generálny manažér tímu spoza bratislavského Starého mosta Petr Kašpar.

Domovským stánkom zverencov trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp nebude tentokrát štadión Národného tréningového centra SFZ v Senci, ako tomu bolo v prípadoch duelov 1. a 2. predkola tohtosezónnej edície Pohára UEFA proti Zimbru Kišiňov a FC Mika, ale bratislavské Tehelné pole. Artmedia totiž očakáva a predovšetkým dúfa vo väčšiu divácku kulisu, aká by sa dokázala "natlačiť" na tribúny v Senci. "Už od piatka sú v predpredaji lístky na toto stretnutie, ktorých cenu sme sa snažili prispôsobiť našim fanúšikom. Chcem zdôrazniť, že nám v tomto prípade vôbec nejde o to, aby sme na vstupnom zarobili. Business lístky budú stáť 1500 Sk, vstupenky I. kategórie 600, II. kategórie 300 a III. kategórie 150 korún. Dúfame, že nás fanúšikovia prídu podporiť v čo najväčšom počte, aj keď sa pravdepodobne bude náš duel vysielať aj v priamom televíznom prenose," vysvetlil P. Kašpar, ktorý by bol spokojný s návštevou nad 10 000 divákov. "V poslednom období sa len Artmedii darí pritiahnuť na Slovensko súpera zvučného mena. Na žrebovaní v Monaku sme zvyčajne len jediní zo SR, čo nás veľmi mrzí. Aj keď v tomto období má samozrejme prednosť reprezentácia, verím, že ľudia si nájdu cestu na štadión aj na zápas s Panathinaikosom, najpopulárnejším gréckym klubom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Pohár UEFA: Artmedia začína s Panathinaikosom doma